Stedendriehoek

Steengoed, die nieuwe cadeauwinkel in Zutphen

ZUTPHEN – Zutphen is een bijzondere cadeauwinkel rijker. Steengoed opende onlangs haar deuren aan de Laarstraat 28. Hier werken mensen met een (verstandelijke) beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij verkopen handgemaakte producten van verschillende dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo en andere zorgorganisaties.

“Bij Steengoed is het rondsnuffelen geblazen. Fraai gemozaïekte theedozen, stevige houten tekstborden, geurende lavendelzakjes, scrubhandschoenen; je kunt het zo gek niet bedenken of cliënten van ’s Heeren Loo maken het. En verkopen het! De medewerkers van cadeauwinkel Steengoed hebben een (verstandelijke) beperking of ervaren een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ze zijn steengoed in wat ze doen”, vertelt Marije Zomerdijk namens ’s Leeren Loo. 

Samen met begeleiders van ’s Heeren Loo en enthousiaste vrijwilligers zorgen de winkelmedewerkers voor een mooi ingerichte winkel, staan zij klanten vriendelijk te woord en bewerken hout en andere materialen tot mooie producten. Ook verkopen ze producten van andere dagbestedingen. Een breed assortiment dus.

Meer dan een winkel
Maar Steengoed doet meer. Naast het maken en verkopen van producten voeren medewerkers ook groenonderhoud uit voor de gemeente en zorgen zij dat straten vrij zijn van afval. Werken in een winkel, arbeidsmatig (productie-)werk, houtbewerking of groenonderhoud: de veelzijdigheid aan werkzaamheden maakt Steengoed tot een mooie dagbesteding of leerwerkplek. 

Enthousiastelingen gezocht!
Er is bij Steengoed plek voor nieuwe medewerkers met een (verstandelijke) beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ben jij tussen de 18 en 70 jaar en lijkt Steengoed je een leuke leerwerkplek of dagbesteding? Of volg je speciaal onderwijs en zoek je een stage? Neem contact met ons op (0683107891). We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij alle activiteiten van Steengoed. 

Steengoed vind je aan de Laarstraat 28 in Zutphen. De winkel is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Een officiële opening volgt in maart, iedereen is welkom om nu alvast een kijkje te komen nemen.