Stedendriehoek

Sportclubs slaan de handen ineen

ZUTPHEN – De jaarlijkse Rabobank-actie Hart voor de Achterhoek is weer van start gegaan. De stem van leden van de Rabobank is tot woensdag 6 juni geld waard. Vier sportclubs in Zutphen en Warnsveld hebben de handen ineen geslagen. Korfbalvereniging KVZ, voetbalclub Warnsveldse Boys, WSV Volleybal en Beach Center Zutphen-Warnsveld willen door samenwerking optimaal profiteren van deze actie.

De voorzitters Henk Jan Milius, Bas de Bruijn, Max van Leeuwen en Jan Nijstad vertellen waarom zij geloven in de kracht van samenwerking: “We merken dat de bereidheid tot samenwerking groeit bij de sportclubs in Zutphen en Warnsveld. Als voorzitters weten we elkaar steeds beter te vinden en door elkaar wat te gunnen, kunnen we elkaar nog meer versterken en helpen. Samen staan we sterker en we hebben hetzelfde belang: meer jeugd en volwassenen in Zutphen en Warnsveld aan het sporten en bewegen krijgen. Met samenwerken boek je meer resultaat, bijvoorbeeld met deze actie van de Rabobank. Extra centjes binnenhalen voor je club helpt altijd om de ambities waar te maken en de sport in Zutphen nog verder te stimuleren.”

Iedereen die lid is van de Rabobank, heeft inmiddels een persoonlijke stemcode ontvangen. Elke stemcode is goed voor vijf stemmen die verdeeld moeten worden over verschillende verenigingen, want er mogen maximaal twee stemmen naar één club. Tot 6 juni kan er gestemd worden en elke stem is geld waard. In totaal is er in de Achterhoek €400.000 te verdelen, maximaal €2.500 per vereniging. Dat hopen de vier clubs allemaal binnen te halen en ze hebben daarbij ieder een eigen doel voor ogen. De Warnsveldse Boys en WSV Volleybal willen het gebruiken om de jeugdtrainers te versterken, de eerste met een speciale voetbalapp en de tweede met opleidingen. KVZ wil het gebruiken om bij de herinrichting van de velden ook een schuttersveld te realiseren, om het plezier in en de techniek van het schieten te versterken. Beach Center wil er extra materiaal voor aanschaffen om ervoor te zorgen dat nog veel meer verschillende sporten te spelen zijn in het zand.