Sport

Driekant Ambachtscentrum sponsor van de G-toppers van KVZ

ZUTPHEN – Zaterdagmiddag 11 januari waren de G-toppers van korfbalvereniging KVZ te gast bij Driekant. Het Zutphense ambachtscentrum voor brood en banket is de nieuwe kledingsponsor van de G-toppers. Dat moest gevierd worden, voordat het team naar Deventer vertrok voor de uitwedstrijd tegen Devinco.

Bij KVZ vinden ze het belangrijk dat iedereen kan sporten en daarom maken de G-toppers al jarenlang deel uit van de Zutphense korfbalclub. Het team traint elke week en speelt zowel in de zaal als op het veld een competitie tegen andere teams uit de regio.

Gister verschenen de spelers en speelsters vol trots in de nieuwe trainingspakken bij Driekant. Op de trainingsjacks en de sporttassen prijkt het logo van de bakkerij. Ook de nieuwe inloopshirts en de wedstrijdshirts zien er flitsend uit, met een duidelijk zichtbaar driekleurig logo van Driekant. Marijn Smit ontvangt de G-toppers met een vruchtensapje met iets lekkers erbij: “Ook wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten. G-sporters horen volwaardig deel te zijn van een club. Zij zijn, net als de selectieteams en alle andere teams, een visitekaartje van de club. Om dat te laten zien, sponsoren wij de kleding van de G-toppers van KVZ.” Het bezoekje aan Driekant werd afgesloten met een rondleiding door de bakkerij. Suzan, al jarenlang korfbalster bij KVZ en medewerkster bij Driekant, ging voorop en gaf uitleg.

De G-toppers reisden vervolgens af naar Deventer om de uitwedstrijd tegen Devinco te spelen. De sterkste ploeg uit de competitie en altijd moeilijk te verslaan. Met dank aan de nieuwe kleding is dat toch bijna gelukt. KVZ verloor nipt met 9-8.