Stedendriehoek

Spetterend en divers eeuwfeest AZC

ZUTPHEN – De voetbalvereniging AZC viert van donderdag 13 tot en met zondag 16 september het honderdjarig bestaan. Op het programma van dit jubileumweekend staan onder meer een reünie en een grote feestavond. Het hele jaar zijn er al diverse speciale activiteiten bij AZC geweest, maar het jubileumweekend gaat het absolute hoogtepunt worden. “Alles is geregeld om er een groot feest van te maken voor alle leden en iedereen die bij onze vereniging is betrokken”, zegt voorzitter Ronnie Brinkerhof van de jubileumcommissie. “We hebben er enorm veel zin in.” In de kantine wordt een expositie ingericht over de 100-jarige historie van AZC, met vooral heel veel foto’s. Daarnaast wordt op het parkeerterrein naast het AZC-complex een grote feesttent geplaatst. Deze wordt voorzien van een groot podium, professioneel licht en geluid en een grote bar.

Het feest begint op donderdagavond 13 september met het Boekenbal in de kantine. Hier wordt het jubileumboek gepresenteerd, waaraan jarenlang is gewerkt onder aanvoering van clubarchivaris Freddy Burgers. Het resultaat van deze enorme klus is een schitterend boek van 672 pagina’s vol foto’s en teksten over de hele geschiedenis van AZC. Het programma begint om 20.00 uur. Dit is tevens het startschot voor het jubileumweekend.

Vrijdag 14 september beginnen de activiteiten met een klein toernooi. Zes teams, gehuld in historische tenues, spelen van 18.30 tot 19.30 uur een aantal wedstrijden. Aansluitend begint dan om 20.00 uur de reünie in de feesttent met live muziek en een paar nostalgische onderdelen. Er worden enkele honderden mensen verwacht.

Zaterdag 15 september wordt een lange en drukke dag. Om 10.00 uur starten de spelactiviteiten voor de jeugd op het kunstgrasveld. Het einde is om 15.00 uur met de prijsuitreiking. Tot die tijd wordt de jeugd in de watten gelegd met eten en drinken. Terwijl buiten de spelactiviteiten gaande zijn, begint binnen in de kantine de jubileumreceptie. Hiervoor zijn mensen van de KNVB, de gemeente Zutphen, vertegenwoordigers van voetbal- en sportverenigingen en andere organisaties uitgenodigd. De receptie begint om 14.30 en zal tot 17.00 uur duren. Dan is er heel even rust, voor wat ongetwijfeld het hoogtepunt van het weekend gaat worden: de besloten feestavond voor de leden en hun partners met muziek van de Dirty Daddies, de populairste coverband van Nederland. Zij zullen twee sets van een uur spelen.

Het jubileumweekend wordt op zondag 16 september afgesloten met het Frühschoppen. De tent is open vanaf 10.00 uur. De jubileumcommissie heeft voor deze gelegenheid speciale bierpullen laten maken. Voor het muzikale vertier zorgen ‘s morgens eerst de Isseltaler Musikanten, een toonaangevende blaaskapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. ’s Middags is het de beurt aan Wir sind SPITZE. Dit is een powerband uit de Zuid-Limbugse heuvels, die de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits speelt. Tegen 18.00 uur zit het jubileumfeest van AZC er op, waarna op maandag alles wordt opgeruimd.