Stedendriehoek

Senioren slaan van zich af in de Bovenkamer

ZUTPHEN – Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee mag doen in de samenleving. Hun bijdrage van 2900 euro is aan de Bovenkamer Zutphen toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

De Bovenkamer, gevestigd in de Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen, verzorgt deze zomer twee- tot driemaal per week een activiteit in het kader van ‘Bewegen in de Zomer’. Naast Tai Chi, Meer Bewegen voor Ouderen, Als vanouds dansen en het Ontspanningsuur heeft de Bovenkamer er nu een extra activiteit bij: Seniorenboksen. De organisatie heeft de ervaren docent Huseyin Çakan (zie foto) bereid gevonden om dames en heren kennis te laten maken met boksen. Plezier en bewegen staan centraal. 

De bokslessen worden gehouden op de dinsdagen 16, 23 en 30 juli, 6 en 27 augustus van 14.00 tot 15.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Verder op de donderdagen 18 juli, 1 augustus en 8 augustus van 14.00 tot 15.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.De eigen bijdrage bedraagt €2,50 per persoon per keer, te voldoen tijdens de inloop. Een proefles is gratis. Na afloop is er gelegenheid nog samen iets te drinken en na te praten.

Per keer is er voor maximaal acht deelnemers een plaats beschikbaar. Spontaan deelnemen is mogelijk. Echter, wie verzekerd wil zijn van deelname, kan zich vooraf aanmelden in de Bovenkamer of via e-mail info@debovenkamerzutphen.com. Wordt het een succes, dan krijgt het seniorenboksen in september een vervolg.

Meer informatie over een eventueel vervolg, alsmede over de andere activiteiten, is te vinden op de website www.debovenkamerzutphen.com.