Stedendriehoek

Scouting Zona daagt je uit!

WARNSVELD – Spelen in de buitenlucht, houthakken, kampvuur maken, dat wil jij toch ook? Zaterdag 28 september zet Scouting Zona uit Warnsveld de poort wagenwijd open voor een open middag. Van 13.00 tot 16.00 uur kan men bij de blokhut aan Vordenseweg 13 in Warnsveld kennismaken met het uitdagende spel van scouting.

Scouting Zona, opgericht in 1983, is een kleine, actieve scoutinggroep in Warnsveld. De ongeveer tachtig leden en vrijwilligers komen elke zaterdagmiddag bij elkaar om stoere spellen te spelen, te koken op houtvuur of van hout en touw een toren te bouwen.

De welpen (7 tot 11 jaar) spelen in het thema van het Jungleboek. Daar beleven zij spannende avonturen en maken kennis met natuur, sport en buitenleven. Bij de scouts (11 tot 15 jaar) draait het om het toepassen van scoutingtechnieken en ligt de focus op samenwerking. Zo bereiden ze een heerlijke maaltijd op houtvuur, lopen hikes en gaan primitief kamperen. De explorers (15 tot 18 jaar) organiseren hun eigen activiteiten zoals kanoën in de Ardennen, zeilen in Zeeland of hiken in Zweden.

“Om de jeugdleden elke week weer een aantrekkelijk programma aan te kunnen bieden, kan Scouting Zona ook altijd nieuwe leiding gebruiken. Lijkt het je leuk om kinderen te begeleiden en hen op een creatieve en sportieve manier uit te dagen, kom dan eens langs!” nodigt Reinier Snel iedereen uit. “Scouting Zona is onderdeel van Scouting Nederland. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van scouting zijn verdeeld over meer dan 1000 scoutinggroepen. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.”

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Reinier Snel (06-51027611), een mail sturen aan info@scoutingzona.nl of een kijkje nemen op de website www.scoutingzona.nl. “Kun je niet op de open middag komen, kom dan eens langs op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur.”