Stedendriehoek

Schrijven voor het Praathuis

ZUTPHEN – De opbrengst van het Groot Zutphens Dictee gaat dit jaar naar het Praathuis. Lionsclub Zutphen-Kattenhaven houdt het dictee op donderdag 15 november in de Walburgiskerk in Zutphen. Iedereen kan deelnemen.

Het Praathuis Zutphen is sinds begin 2017 een project van Gilde Zutphen. Mensen met een andere moedertaal dan Nederlands zijn welkom om Nederlands te leren spreken. Enthousiaste vrijwilligers helpen bezoekers op diverse taalniveaus door middel van thema’s, activiteiten of ondersteunend materiaal. Hierbij staat spreekvaardigheid centraal, om mensen meer zelfvertrouwen te geven in bijvoorbeeld sociale situaties.

Inschrijven voor het dictee op 15 november kan via www.grootzutphensdictee.nl of op donderdag 15 november om 19.00 uur aan de ingang van de kerk. Deelname kost 10 euro per persoon. Daarnaast kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor een vast bedrag (of per woord). Het dictee telt ongeveer 250 woorden. Alleen van de winnaar(s) wordt bekend gemaakt hoeveel fouten zij hebben gemaakt.

Mensen die willen deelnemen aan het Groot Zutphens Dictee op donderdag 15 november, kunnen zich aanmelden per e-mail via grootzutphensdictee@gmail.com. Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/events/672243633155824/ en de website www.grootzutphensdictee.nl.