Stedendriehoek

Schilderijen en mozaïeken

WARNSVELD – Sinds vorige week is een deel van de kunstwerken van Emeke Buitelaar te ervaren in het HeelHuus Gezondheidscentrum, De Gaikhorst 2 in Warnsveld. De expositie is tot en met eind juni te bezichtigen, van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend.

Een selectie van zowel schilderijen als mozaïeken is in het HeelHuus te zien. De mozaïekharten maakt zij meestal in opdracht voor speciale gelegenheden zoals een geboorte of als herinnering aan een bepaald persoon. In haar schilderijen werkt ze vooral met olieverf, maar materialen door elkaar heen gebruiken, vindt ze ook zeer inspirerend.

Na haar eindexamen wilde Emeke Buitelaar (1958) gelijk al de wijde wereld in. Door tussenkomst van haar moeder studeerde ze echter eerst van 1970 tot en met 1975 Tekenen en Textiele Werkvormen aan de VLVU (Vrije Leergangen VU, de tegenwoordige Hoge School Holland) in Amsterdam. Na haar studie ging ze naar Suriname, waar ze een paar jaar les gaf, schilderde en exposeerde. In 1993 ontmoette ze de kleurrijke beeldend kunstenaar Anton Heyboer. Met hem maakte ze een aantal werken om het goede doel ‘Red de witte neushoorn’ van het WNF te steunen. Een paar jaar later, in 2000, won ze de prijs ‘12x Holland’, ter gelegenheid van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.heelhuus.nl