Stedendriehoek

Samen bewegen

ZUTPHEN – Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘samen bewegen’. Bewegen heeft niet alleen invloed op het lichaam maar ook op de geest. Beweging kan dementie niet voorkomen, maar wel de kwaliteit van leven vergroten. En samen bewegen draagt bij aan ontmoeting en ontspanning.

In Zutphen is in de week voor Wereld Alzheimer Dag een boordevol programma opgesteld, dat iedereen uitnodigt om in beweging te komen. Elke dag is er een bewegingsactiviteit, van Tai Chi tot Zingen en swingen.

Wereld Alzheimer Dag 21 september wordt in De Kaardebol gezamenlijk afgesloten. Onder leiding van Julie de la Fuente (zie foto) is er van 10.30 tot 13.00 uur een inspirerende dansvoorstelling en -workshop. Er is koffie met krentenwegge en informatie over ontmoeting, voorlichting en activiteiten rondom dementie. Op de websites van de samenwerkende Zutphense organisaties, Alzheimer Nederland Oost Gelderland, De Bovenkamer, Odensehuis en het Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden e.o., vindt men het programma met de activiteiten. Iedereen is welkom en opgave vooraf is niet nodig.