Stedendriehoek

Safari op de IJssel

ZUTPHEN – Het vaarseizoen start zaterdag 7 april ook in de Noorderhaven. Om 14.00 uur neemt watersportvereniging Gelre de haven officieel in gebruik. Daarna kan het publiek gratis mee op IJsselsafari met de rondvaartboot De Aanleg. De boot vertrekt vanaf de steiger naast het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 te Zutphen.

Om 14.00 uur neemt de watersportvereniging de haven officieel in gebruik en daarna is de Noorderhaven vol leven. Er is muziek, gratis koffie, thee, ranja en suikerspinnen. De eerste boten leggen aan bij de nieuwe steigers en schippers vertellen meer over hun boten. Er zijn demonstraties van watersporters en ondertussen speelt het kinderdweilorkest Kleintje Spul(t), dat een paar maanden geleden nog de Gelderse Bokaal won. 

De IJsselsafari vertrekt om 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur. Aan boord hoort men interessante weetjes over de IJssel en de haven. Aanmelden voor de gratis IJsselsafari kan via de website www.hetkoelhuis.nl.

De komende twee jaar beheert watersportvereniging Gelre naast de Vispoorthaven ook de Noorderhaven. Vanaf 7 april zijn passanten welkom en de Hanzesloepen krijgen hier hun vaste ligplaats. Voor meer informatie over zo’n vaste ligplaats kan men contact opnemen met WSV Gelre via e-mail n.de.jonge74@gmail.com of telefoon 06-33034147.