Stedendriehoek

Ruim 1500 ritten in acht maanden tijd

ZUTPHEN – AutoMaatje maakt een stormachtige ontwikkeling door. Gestart in oktober 2018 hebben de 60 chauffeurs in ruim acht maanden al 1500 ritten gereden voor zon 160 deelnemers. De 1500ste rit was op donderdag 13 juni. Chauffeur Joke van Campen bracht de 91-jarige Diewulf Baatz naar de ouderengymnastiek. Bij aankomst werden ze door Lex Hemelaar van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen in het zonnetje gezet.

AutoMaatje is een klantvriendelijke vervoerservice van deur tot deur voor mensen die minder mobiel zijn. Gemiddeld worden nu 8 ritten per dag gereden. Alles op basis van vrijwilligheid, met de eigen auto en tegen enkel een onkostenvergoeding van 30 eurocent per kilometer. Dure investeringen zijn niet nodig. Dit is vervoer op maat met persoonlijke aandacht.

De heer Baatz was blij verrast. “Dankzij AutoMaatje kan ik naar de ouderengymnastiek welke op woensdagochtend en donderdagmiddag wordt gegeven in het Nieuwe Bornhof aan de Hobbemakade. Zo blijf ik nog aardig in beweging.” Joke van Campen is vanaf de start al chauffeur bij AutoMaatje. “De wekelijkse ritjes zijn voor mij een leuke bezigheid. Ik heb er de tijd voor en ontmoet steeds weer andere mensen.”

Hoe werkt het?
Bij AutoMaatje kunt u van maandag tot en met vrijdag ritten aanvragen tussen 10.00 en 14.00 uur op 0575 – 23 40 20 (het liefst twee dagen van tevoren). De coördinatoren, Hannie en Gerry, regelen een chauffeur en informeren u daarover. De chauffeur staat op de afgesproken dag en tijdstip bij u voor de deur en brengt u naar de gewenste bestemming en weer terug. Ook jongere mensen voor wie vervoer een probleem is, kunnen gebruik maken van AutoMaatje.

Wilt u gebruik maken van AutoMaatje of chauffeur worden? Bel met 0575 – 23 40 20 of stuur een email naar automaatje@stadsondernemingzutphen.nl. Met AutoMaatje zorg je als inwoners voor elkaar en heb je ook nog eens leuke ontmoetingen.