Stedendriehoek

Regenbooggemeente ten uitvoer

ZUTPHEN – Burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen heeft een wedstrijd uitgezet voor jongeren in haar gemeente: “Maak Zutphen zichtbaar als Regenbooggemeente!”

De initiatiefgroep LHBT+ wil duidelijk uitdragen dat Zutphen een trotse Regenbooggemeente is, al sinds oktober 2017. Een Regenbooggemeente laat de regenboogvlag wapperen op dagen die van belang zijn voor LHBT+, zoals Coming-outday in oktober en Paarse Vrijdag in december. De vlag wappert dan op het stadhuis en bij sommige ondernemers en scholen. De initiatiefgroep wil echter dat het altijd zichtbaar is in de stad en daarvoor is het station de plek bij uitstek. “Iedereen die Zutphen binnenkomt, ziet het dan meteen!” Zutphense scholieren zijn vanaf het eerste moment betrokken geweest bij het project Regenbooggemeente. Alle scholen binnen het voortgezet onderwijs doen mee aan de wedstrijd.

Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury en tentoongesteld in de hal van het stadhuis. Een maquette van het winnende ontwerp krijgt daar een plaats naast de plattegrond van de gemeente. Naast het betrekken van jongeren wil de initiatiefgroep zich het komende jaar inzetten voor het bevorderen van sociale acceptatie van LHBT-ers in de sport in Zutphen en Warnsveld. Originele ideeën voor de wedstrijd ‘Maak Zutphen zichtbaar als Regenbooggemeente’ kunnen worden ingestuurd tot vrijdag 15 maart naar Regenboog@zutphen.nl . De winnaar wordt in mei bekend gemaakt.