Stedendriehoek

Pinksterfestival één groot spektakel

BRUMMEN – Het Pinksterfestival barst weer los, met cabaretiers, muzikanten, fietstochten, shantykoren, talrijke kraampjes, kunst, dans en theater. De 25e editie van het festival in hartje Brummen heeft het allemaal. Het weekend van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei belooft één groot spektakel te gaan worden.

Het begint al vroeg op zondag 20 mei, waar niet alleen theaterliefhebbers maar ook kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Handgemaakte sieraden, keramiek, leren tassen, hoeden, foto’s en schilderijen zijn allemaal te koop op de Kunstmarkt rond het Marktplein de straten daaromheen.  Er wordt een grote variëteit aan kunst aangeboden. Ook aan de kinderen is gedacht; zij mogen gratis met gekleurde klei hun mooiste kunstwerk maken. De Kunstmarkt wordt gehouden tussen 12.00 en 17.00 uur. 

Op Eerste Pinksterdag is het óók tijd voor de TheaterEtappe. Die gaat van start met het meesterwerk van de Venetiaanse componist Antonio Vivaldi,  de Vier Jaargetijden. Er zijn in totaal vier concerten door klassieke muzikanten in de vier verschillende theaterwagens. En dat allemaal onder het genot van koffie en vers gebak van banketbakkerij Jolink. Maar  de koek is dan nog niet op, want van 14.00 tot 22.00 uur nemen de andere artiesten het Marktplein over om de Theateretappe voort te zetten.

Daar blijft het niet bij, want bij Café Concordia  treden van 14.30 tot ongeveer 18.00 uur diverse bands op en in de avond komen de heupjes op het Marktplein los en kan er lekker geswingd worden als de dj van Mobiel Vinyl de dag feestelijk afsluit.  Zie ook de website www.pinksterfestivalbrummen.nl .