Stedendriehoek

Participatiewet leidt tot vaste baan

ZUTPHEN – Voor Arnout en Martin kan de zomer niet beter beginnen. Eind juni hebben zij bij Sutfene een contract ondertekend. Voor Sutfene is dit de eerste keer dat zij mensen conform de Participatiewet in dienst nemen. “Op basis van detachering werken wij nauw samen met Delta werkt! en werken er 23 gedetacheerde Delta-medewerkers. Ook Arnout en Martin hebben eerst een jaar gedetacheerd bij ons gewerkt en het bevalt zo goed dat we ze een contract hebben aangeboden”, vertelt Annelies Harbers-van der Kroft, HR-adviseur bij Sutfene.

Een detacheringsbaan is een uitstekende opstap voor zowel de werkgever als medewerker om later in dienst te treden bij de werkgever. Het biedt de werknemers kansen en het beperkt het risico voor de werkgever. Delta detacheert medewerkers met een sw-dienstverband en werkzoekenden vanuit de Participatiewet. “Voor werkzoekenden die in het begin nog een beetje steun in de rug nodig hebben – om vervolgens zelf de vervolgstappen te maken – is dit een werkbare en mooie oplossing. En voor Arnout en Martin is het geweldig dat ze een contract hebben bij een werkgever waar ze op hun plek zitten”, aldus Sanne Schaap, consulent bij Delta. 

In het kader van ‘successen zijn er om te vieren’, hebben Sutfene en Delta er een feestelijke ondertekening van gemaakt: uiteraard met taart. Arnout en Martin werken allebei op de afdeling Cliëntentransport bij Sutfene. Samen met zeven collega’s zorgen zij ervoor dat cliënten op tijd binnen Sutfene op de juiste plek komen. “Denk bijvoorbeeld aan een afspraak bij de fysiotherapeut, voor de maaltijd of andere activiteiten. Door de afwisseling in het werk en om met verschillende mensen te werken ben ik enorm blij dat ik nu in dienst ben bij Sutfene. Een mooi begin van de zomer”, vertelt Martin enthousiast. Arnout vult aan: “En soms maak je net even dat verschil voor de cliënten door te zeggen dat ze weer mooi gekapt zijn als we ze ophalen bij de kapper.” 

Sutfene
Sutfene is een dienstverlenende organisatie met ruim 900 medewerkers en 500 vrijwilligers met locaties in Zutphen, Eefde, Gorssel en Warnsveld. Daarnaast leveren zij in de hele regio 24 uur per dag thuiszorgdiensten. Sutfene stelt de wensen, gewoontes en gebruiken van de cliënten centraal, of het nu gaat om verzorging, verpleging of specialistische behandeling. Iedere locatie heeft een eigen sfeer en eigen karakter, maar kan altijd terugvallen op de deskundigheid van de stichting.