Stedendriehoek

Parkmanagement Zutphen in de brievenbus op de bedrijventerreinen

ZUTPHEN – Bij alle bedrijven op de bedrijventerreinen in Warnsveld en Zutphen belandt deze dagen een nieuwsbrief van Parkmanagement Zutphen in de bus. De stichting, die zich inzet voor de bedrijventerreinen, wil daarmee laten zien wat parkmanagement inhoudt en wat bedrijven hieraan hebben. Zij kunnen zich via de nieuwsbrief direct aanmelden voor een digitale nieuwsbrief, om voortaan sneller en beter geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen op de bedrijventerreinen. Parkmanager Rob ten Bok overhandigde wethouder Rick Verschure het eerste exemplaar.

Verschure prijst deze actie: “Hiermee maak je je zichtbaar en je laat zien dat parkmanagement nuttig is. Het is mooi dat je je kenbaar maakt bij ondernemers en ik hoop dat zij zich aansluiten.” Dat aansluiten is eenvoudig: met de QR-code op de voorpagina kan iedereen zich aanmelden voor de gratis digitale nieuwsbrief.

Samenwerking

Parkmanagement Zutphen is al decennia actief in de gemeente. Eerst als Handel- en Industriestichting Zutphen, later werd dat de stichting Parkmanagement Zutphen. De stichting werkt nauw samen met ondernemers, gemeente, politie, brandweer, beveiliging en Bedrijvenkring Zutphen om de bedrijven schoon, heel en veilig te houden. “Wij combineren de belangen van ondernemers en gemeente en stimuleren duurzame ontwikkelingen. Samenwerking tussen ondernemers en gemeente Zutphen is daarbij het sleutelwoord”, zegt voorzitter Robbert Veenendaal.

Collectieve beveiliging

Een belangrijke dienst is bijvoorbeeld de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen. Ook in de nieuwsbrief is daarover te lezen. Rick Verschure: “Je ziet dat het goed is die collectieve beveiliging te hebben.” Hij grijpt meteen de gelegenheid aan om de enquête voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen onder de aandacht te brengen. Binnenkort zullen de bedrijven hier weer een uitnodiging voor krijgen. “De enquête is belangrijk zodat je dat keurmerk ook continu kunt blijven behouden.” Dit certificaat wordt afgegeven wanneer de terreinen voldoen aan een aantal criteria op het gebied van veiligheid. Bijkomend voordeel voor de ondernemers is dat het certificaat hen een aanzienlijke korting op hun opstalverzekering kan opleveren.

Transparant

De collectieve voorzieningen via Parkmanagement Zutphen worden betaald uit een ondernemersfonds. Dit wordt gevuld met de opbrengsten van de OZB die door de gemeente Zutphen wordt geïnd bij de eigenaren en gebruikers van panden op de bedrijventerreinen De Mars, De Stoven, De Revelhorst en de Lage Weide. De gelden vloeien volledig terug naar de ondernemers. De Stichting Parkmanagement Zutphen zorgt voor een zorgvuldige en transparante besteding.

Digitale nieuwsbrief

Wie geen nieuwsbrief heeft ontvangen maar wel geïnteresseerd is, kan zich inschrijven op bedrijvenkringzutphen.nl/schrijf-je-gratis-in-voor-de-nieuwsbrief-van-parkmanagement-zutphen/

Foto:

Wethouder Rick Verschure (rechts) ontvangt de Parkmanagement-nieuwsbrief uit handen van parkmanager Rob ten Bok. (Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)