Stedendriehoek

Paarden verzachten jeugdtrauma’s

ZUTPHEN – In het boek ‘Paardenkracht – een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid’ vertelt schrijfster Mieke Kuenen openhartig over haar familie en de pijn waar ze mee geconfronteerd is in haar leven. Mieke is vanaf haar jeugd al gefascineerd door paarden. Deze mooie dieren vervullen een hoofdrol in dit boek, maar haar levensverhaal gaat over veel meer.

Mieke bracht haar jeugd door met haar ouders en twee zussen. Pas later in haar leven kiest zij haar eigen weg. Een zoektocht met – letterlijk – vallen en opstaan naar haar verleden en identiteit die haar uiteindelijk in conflict zal brengen met haar familie. Een verhaal over hoop, veerkracht, grenzen en levenslust, met spiritualiteit als telkens terugkerend thema. Een inspirerende reis die de lezer naar de Achterhoek én IJsland brengt.
Mieke Kuenen (1963) besloot dit boek te schrijven op het moment dat haar IJslandse paard in haar leven kwam. Niet toevallig was dit ook het moment waarop de relatie met haar directe familie ingrijpend veranderde. Het opschrijven van haar verhaal werd een bijzondere reis: een proces van bewustwording, verwerking en heling. Behalve boeiend vertellen heeft Mieke ook talent voor tekenen, wat heeft geresulteerd in een aantal bijzondere illustraties. Mieke werkte jarenlang bij de KLM en was reisgids in IJsland. Zij woont met haar man en dieren in de bossen bij Zutphen.
Paardenkracht – een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid is een ontroerende biografie, verrijkt met liefdevolle woorden over paarden. Het boek is verkrijgbaar via onder andere boekscout.nl en het kost €20,99. ISBN: 9789463891714.