Stedendriehoek

Oranje U17 zorgt voor korfbalspektakel bij KVZ

ZUTPHEN – Op maandag 14 januari kwam bondscoach Barry Schep met zijn kersverse selectie Oranje onder 17 naar Zutphen. Niet alleen voor een oefenprogramma richting het wereldkampioenschap dat in Eindhoven zal plaatsvinden, maar ook om een clinic te verzorgen voor de D-, E- en F-jeugd van KVZ. Met dank aan de vrijwilligers van de vereniging, die de handen vol uit de mouwen staken, werd het een goed georganiseerd korfbalspektakel.

Om 17.00 uur trapte Barry Schep vol enthousiasme de clinic af voor bijna zestig jonge spelers van KVZ. Hij wist daar weer een echt feestje van te maken. Van de Oranjespelers leren hoe je met één hand een doorloopbal kunt maken en dan een wedstrijdje wie de meest bijzondere doorloopbal kan nemen, bijvoorbeeld onder de benen door of achter de rug langs. De winnaar, Leon (F2) maakte er, net als een aantal meiden, een radslag bij en won. Tot slot speelden de zestig jongens en meiden van KVZ met zijn allen een partijtje tegen het Oranjeteam. 

Na de clinic stond er, met dank aan de kookploeg van KVZ, een lekkere maaltijd klaar. De Oranjeselectie, de mee gereisde ouders en de A1-spelers van KVZ schoven aan.

Om 19.15 uur ging de eerste oefenwedstrijd van start. In de eerste helft nam de A1 van KVZ het vol enthousiasme op tegen Oranje U17 en werd in de tweede helft bijgestaan door KVZ-2. Het lukte om vijf doelpunten te scoren, tegenover de 39 scores van Oranje. In de tweede wedstrijd kwam ook KVZ-1 in actie en gaf goed tegenstand. Die wedstrijd eindigde met een stand van 18-23. 

Bron: KVZ2000