Stedendriehoek

Opening Groene bso op locatie de Kaardebol

ZUTPHEN – Na de zomervakantie opent Dikkertje Dap kinderopvang de vijfde vestiging en dit keer is het wel een heel bijzondere. “Na de zomervakantie openen wij een echte groene buitenschoolse opvang. Daarbij hebben we een passende locatie gekozen, namelijk de Kaardebol. Deze groene plek past perfect bij ons”, vertelt Gerrie Behet.

Op vrijdag 24 augustus vindt er een openmiddag plaats van 15.00 – 17.00 uur. Dikkertje Dap opent dan de deuren bij de Kaardebol voor alle ouders en kinderen om een kijkje te komen nemen.
“Groene bso de Kaardebol is een uitdaging volgens een nieuw concept. De groene bso staat ervoor dat kinderen kunnen buiten spelen, met hun handen in de aarde kunnen wroeten, uitdaging hebben en zich kunnen ontwikkelen. Op de groene bso zullen de kinderen niet stil zitten en het grootste deel van de tijd zullen zij buiten in de natuur doorbrengen. Er is een vlindertuin, er zijn moestuintjes aanwezig en er wordt een natuurspeeltuin geopend. De oogst van de moestuinen wordt uiteraard gebruikt door de kinderen in de keuken. Alle voeding hier is biologisch.”

Met de handen in de aarde
Bij de Kaardebol is genoeg te beleven en te doen voor de kinderen. De groene bso is veel buiten, ongeacht het weer. Door veel buiten te zijn krijgen de kinderen spelenderwijs verantwoordelijkheidsbesef voor natuur en milieu. Voor de veiligheid van de kinderen is zwemdiploma A een vereiste, gezien de aanwezigheid van slootjes op het terrein van de Kaardebol. Op de Kaardebol wordt ook binnen een open ruimte gecreëerd waar de kinderen rustig kunnen knutselen, spullen onderzoeken die ze buiten hebben gevonden en eten en drinken.
Bent u enthousiast geworden voor de groene bso, kom dan op de openmiddag samen met uw kind(eren) een kijkje nemen. Verdere informatie en de informatiemap vindt u op de website van Dikkertje Dap kinderopvang. www.kinderopvangdikkertjedap.nl