Stedendriehoek

Op zoek naar roofvogels

ZUTPHEN – Zaterdag 19 mei gaan de Jonge Vogelaars van Vogelwerkgroep Zutphen de ridders van het luchtruim zoeken, de roofvogels. Soms zie je er eentje met uitgestrekte vleugels hoog in de blauwe lucht op de thermiek zweven. Andere keren schiet er een snelle jager als een speer voorbij. Of ze vliegen schreeuwend rond de toren van de Walburgiskerk.

Hoe en waar deze stoere vogels ook gezien worden, de begeleiders van de Jonge Vogelaars helpen de deelnemers ze te herkennen. Buizerds, wespendieven, torenvalken, haviken, sperwers, slechtvalken, in Zutphen en omgeving zijn ze allemaal te zien. Tenminste, als men een beetje geluk heeft en enige kennis van zaken. En het is ook handig om over het juiste gereedschap te beschikken, namelijk een kijker of een telescoop. Maar daar zorgen de begeleiders wel voor.

“Nieuwe Jonge Vogelaars zijn welkom om mee te gaan”, aldus Frank van den Haak. “Ben je tussen de 8 en 12 jaar, heb je belangstelling voor vogels en wil je mee? Mail dan naar jongevogelaars@gmail.com . Op de website www.vwg-zutphen.nl  vind je onder ‘Jeugd’ meer informatie, waaronder het seizoensprogramma en verslagen van voorgaande expedities met de jeugd.”