Stedendriehoek

Op weg naar financieel veilig ouder worden

BRUMMEN/EERBEEK – De startbijeenkomst van de Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden is op woensdag 5 februari. Via deze bijeenkomst worden de krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat ouderen in de gemeente niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Een aantal personen hebben dit initiatief genomen en bereiden de oprichting van de ‘Lokale Alliantie Brummen’ voor. In zo’n alliantie, waarvan er al meerdere in Nederland actief zijn, werken allerlei partners die zich bekommeren om het welzijn van ouderen, samen. Om ook daadwerkelijk in de gemeente Brummen zo’n samenwerkingsinitiatief van de grond te krijgen, vindt op woensdag 5 februari om 16.00 uur de startbijeenkomst plaats.

De werkgroep die het initiatief heeft genomen om een Lokale Alliantie in de gemeente van de grond te krijgen, bestaat uit Bert Nijborg, Sonja Leemkuil, Liesbeth Wolff en Gineke Breuer. Zij hebben Oscar Balkenende bereid gevonden om de bijeenkomst op 5 februari te begeleiden. Balkenende is één van de initiatiefnemers van de landelijke beweging om de samenwerking tussen partijen die zich om het welzijn van ouderen bekommeren, in goede banen te leiden. Hij zal het gesprek tijdens de startbijeenkomst voorzitten en daarbij de centrale vraag stellen hoe ouderen en andere kwetsbare inwoners in de gemeente Brummen kunnen worden geholpen om hun financiën en veiligheid goed te organiseren. “Ouderen hebben het recht om ook financieel veilig ouder te worden. Door de krachten te bundelen kunnen we samen méér bereiken.”

Graag vooraf aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 16.00 uur. De verwachting is dat de bijeenkomst tot 18.00 uur duurt. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen en denkt wel een bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van de Lokale Alliantie Brummen, kan dit vooraf even laten weten aan de voorbereidingsgroep. Bert Nijborg is te bereiken via telefoonnummer 06-40123475 of mail naar lokalealliantiebrummen@gmail.com

Brede allianties

De Lokale Alliantie komt voort uit een landelijke campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brede alliantie werken allerlei partijen op nationaal gebied samen. Denk aan Veilig Thuis, notarissen, wijkverpleging, bewindvoerders, politie, huishoudelijke hulp, advocaten, ouderenbonden, mentoren, gemeenten en banken. In Nederland zijn al meerdere lokale allianties actief of in oprichting.