Stedendriehoek

Ontdek Zutphen in het donker

ZUTPHEN – Wilt u Zutphen ontdekken in het donker? In samenwerking met de Stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen (SAZ) en Gilde Zutphen verzorgt VVV Zutphen speciale winterwandelingen met gids.

Elke vrijdag – vanaf 6 december – vertrekt er om 17.00 uur een stadsgids vanaf de VVV. Tijdens deze rondwandeling neemt de stadsgids bezoekers mee langs stijlvol verlichte middeleeuwse panden, torens en kerken. Onderweg wordt men verrast met historische verhalen en bijzondere wetenswaardigheden.

In Zutphen wordt veel erfgoed ‘s avonds in de schijnwerpers gezet, wat deze avondwandeling een magische sfeer geeft. Stadswandelingen met gids zijn niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij inwoners van Zutphen die hun stad op een andere manier willen leren kennen. De winterwandeling duurt anderhalf uur en kost €5,- per persoon. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via www.inzutphen.nl/winterwandeling.

Ook voor groepen
Wilt u op stap met een groep, bijvoorbeeld als personeelsuitje of met de familie? Deze winterwandeling met gids is ook te boeken voor groepen vanaf zes personen, ook op andere dagen en tijdstippen. Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een diner. Voor informatie over mogelijkheden en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met de VVV via e-mail groepen@inzutphen.nl of telefoon 0575-844538. Voor het boeken van een groepsarrangement worden €10,- extra boekingskosten gerekend.

De winterwandelingen worden gehouden op de vrijdagen 6, 13, 20 en 27 december en 3 januari 2020, om 17.00 uur. Startpunt van de wandeling is VVV Zutphen, Houtmarkt 75. Verzamelen voor de deur, want de VVV is gesloten op dat tijdstip. De maximale groepsgrootte per gids is 20 personen. (Foto: Jos Böhmer)