Stedendriehoek

Ontdek het rijke Heufse heden en verleden

ZUTPHEN – De kaartverkoop van de voorstelling ‘Waar ben je?’ is inmiddels van start gegaan. Deze locatievoorstelling is een productie van Theaterproject de Hoven in samenwerking met Buurtvereniging de Hoven.

Het project begon in juni 2017 en ondertussen zijn er al meer dan honderd Hovenaren bij betrokken (geweest). Basisschool Theo Thijssen, Muziekschool de Garage, Dienstencentrum Mulderskamp, Museum Boer Kip, Dansschool Anuradha en vele anderen zijn ondertussen aangehaakt en droegen hun steentje bij. Eindelijk kunnen zij het publiek uit De Hoven, uit Zutphen en omstreken laten zien waar zij al die tijd mee bezig zijn geweest. 

“In het verhaal volgen we Mara, die haar dochter Ruth kwijt is op de dag dat ze gaan verhuizen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze bijzondere buren met verrassende verhalen en beseft ze dat ze veel meer kwijt is dan alleen haar dochter. Volg Mara door straten, huizen en tuinen en ontdek het rijke Heufse heden en verleden”, aldus Nienke Kalker. “De voorstelling is qua inhoud geschikt voor alle leeftijden. De route start bij het prachtige monumentale pand de IJsselstroom en eindigt bij een bijzondere historische plek in De Hoven: Boer Kip aan de Oude Touwbaan. De exacte route daartussen blijft nog geheim, maar reken erop dat u een aantal kilometers zult moeten lopen met regelmatige tussenstops.” 

Op de eerste en laatste locatie van de voorstelling is er de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Na de laatste voorstelling op zaterdag 2 juni om 17.00 uur sluiten alle medewerkers het project af met een feestelijke afterparty bij de IJsselstroom, Vliegendijk 16 te Zutphen. De voorstelling wordt gespeeld op vrijdag 1 juni om 18.00 en 20.00 uur en op zaterdag 2 juni om 11.00, 14.00 en 17.00 uur. De toegang is vrij, maar reserveren is verplicht via de website www.verzien.nl/hoventheater