Stedendriehoek

Ontbijten met de cello

ZUTPHEN – Ontbijten met live cellomuziek: op zondag 2 december van 10.30 tot 13.00 uur geven de cellisten Jascha Bordon en Alfian Emir Adytia een ontbijtconcert in Het Driekant Broodcafé achter het station in Zutphen. Zij ontmoetten elkaar tijdens de Zutphen Cello Academy. Sinds die dag arrangeren, componeren en spelen ze hun eigen muziek vanuit de Achterom in Den Haag.

DUO Achterom is het resultaat van een exotische mix met Indonesische, Italiaanse en Nederlandse invloeden. Een duo met een zeer uiteenlopend repertoire, dat dan ook het liefst op zeer uiteenlopende locaties speelt: de kerk in Zutphen, bruine kroegen in Den Haag, de Cello Biënnale in Amsterdam en dit keer in de bakkerij van het Broodcafé.

Dit is het tweede in de reeks van vier ontbijtconcerten, die Het Driekant Broodcafé in samenwerking met de Cello Academie Zutphen van Jeroen den Herder organiseert. Op zondag 16 december is het volgende concert. Dit zal in het kader van de volksmuziek staan. Op 27 januari 2019 wordt de reeks afgesloten. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.