Ondernemend

Voor een goed glas wijn in een sfeervolle omgeving

Op 18 mei openden de deuren van een nieuwe zaak in hartje Zutphen. Een zaak waar de ware wijnliefhebber aan zijn trekken komt. Bij Nic & ik – Wine and Food kunnen gasten kiezen uit meer dan 40 wijnen. Een groot aanbod, maar een ding is zeker; het zijn allemaal topwijnen. Nicolai en Bibi zijn de eigenaren van deze trendy, nieuwe wijnbar aan de Sprongstraat 16. Gijs Roebers is de bedrijfsleider en vormt samen met Koen van der Poel het vaste team van Nic & ik.

Nic & ik kent een informele sfeer. De inrichting is sfeervol en past in het stadsbeeld. Het karaktervolle rijksmonument stamt uit 1641 en de kelder stamt zelfs uit de 14e eeuw. “Dit is echt een goed bewaard middeleeuws pand in het hart van een historische stad.” Gijs vertelt dat bij de verbouwing voor de opening is gewerkt met lokale ondernemers. “We zoeken graag de lokale samenwerking op, onze koffie komt bijvoorbeeld van De Pelikaan en het brood komt van de Driekant.”

“Ook een biertje is hier te krijgen”

“Mensen kunnen hier terecht voor een goed glas wijn. En daarbij bieden wij graag net iets anders. Wat te denken van een Belgische Chardonnay…?” Gijs adviseert, samen met het team, graag over de wijnen. “Natuurlijk zijn er ook bites te krijgen, lekkere hapjes, net als een kleine kaart met maaltijden en een seizoenspecial, zoals het stoofpotje dat nu erg goed loopt. Wij hebben geen grote kaart want we zijn geen uitgebreid restaurant, maar alles wat we aanbieden is goed, vers en lekker. Dat is ons motto: good wine and good food.” Als er een gezelschap is waarvan iemand liever geen wijn drinkt, dan is dat geen enkel probleem. “Uiteraard schenken wij een biertje, waaronder speciaalbieren van de Bronckhorster Brewing Company.”

Altijd wat te doen bij Nic & ik
Nic & ik is bij de vele evenementen die Zutphen kent graag van de partij. “Wij doen bijvoorbeeld mee met de jaarlijkse Dweildag, de Nationale Bockbierdag en de Zutphense Popronde. Op die dagen is het altijd extra gezellig in de stad. Daarnaast hebben wij onze eigen evenementen. Zo is er elke maand een wijnproeverij, met steeds een ander thema. Het komende thema is Parels uit Portugal en in december staan toepasselijk ‘Bubbels & Bites’ op het programma. Ook zijn er muzikale events zoals op 15 november met Marlies Claasen. Of geniet een paar dagen eerder op zondag 11 november van de Winter-BBQ die in samenwerking met The Rough Meat Company wordt georganiseerd. Alle evenementen, inclusief alle inhoudelijke informatie, staan op de website en op de Facebookpagina vermeld. Aanmelden voor events kan via reserveer@nicenik.nl.

Voor particulieren en bedrijven
Nic & ik is ook een ideale locatie voor borrels en feesten. “Wij hebben ruimte voor circa 60 personen, dus voor een gezellige bedrijfsborrel, kerst- of nieuwjaarsborrel of een wijnproeverij kunnen geïnteresseerden altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.”

Sprongstraat 16
7201 KS Zutphen
06-15351781
info@nicenik.nl
www.nicenik.nl