Ondernemend

Perfecte service en uitstekende kwaliteit hoog in het vaandel

Op 3 januari 1962 begon H. Nijendijk in de Spittaalstraat in Zutphen zijn garagebedrijf. Hij was nog maar net gestart, toen hij al benaderd werd voor het dealerschap van Morris en MG. Nijendijk was niet onbekend met het Britse merk en aanvaardde dan ook het dealerschap. Anno 2018 heeft Jan Nijendijk al vele jaren de leiding van het prachtige Automobielbedrijf Toyota Nijendijk bv, gelegen aan de Brinkhorst 7 in Zutphen.

Het Automobielbedrijf verhuisde eind 1997/begin 1998 naar het Industrieterrein De Revelhorst, en daar is toen een zeer modern bedrijf gebouwd. “Toen was er nog veel ruimte om ons bedrijf heen, het was nog echt een kale vlakte”, zegt Jan Nijendijk. “In die tijd werd er nog gereden in een Landrover, die dienst deed als servicewagen, over het ruwe terrein om te kijken wat de beste locatie was”, vertelt Jan. Het bedrijf valt goed in het oog als je over de N348 rijdt.

Het Automobielbedrijf is al jaren dealer van Toyota voor het Rayon Zutphen, Lochem, Vorden, Brummen, Gorssel en omliggende plaatsen. Vele jaren is men dealer geweest van de merken MG en Rover, waarvoor het nog steeds service verricht en het bedrijf richt zich nu op de verkoop en service van Toyota en Kia. Een ervaren team staat u graag te woord en geeft goede adviezen over gebruikte en nieuwe Toyota- en Kia-modellen. Ook voor onderhoud, reparaties, APK, airco en banden kan men er altijd terecht. Kwaliteit staat hierbij voorop.

“De Toyota en Kia zijn echt moderne gezinsauto’s met onder andere hybride techniek”, zegt Jan Nijendijk. “Er zijn veel types verkrijgbaar en dat willen we graag laten zien. Natuurlijk gelden er goede garanties en een prima service. Maar ook de zakelijke gebruiker kan er goed slagen. Ook kan het bedrijf met u een goede verzekering regelen voor uw aankoop.”

Vooral de hybride auto wordt tegenwoordig goed verkocht; zo kiest inmiddels 70 tot 80% van de kopers hiervoor. Toyota is al twintig jaar bezig met het ontwikkelen van de hybride auto. Ook wordt er al volop aandacht geschonken aan de waterstofauto, maar hier zijn nog veel ontwikkelingen voor nodig in de infrastructuur.

Werkplaats
In de compleet ingerichte werkplaats is een enthousiast team werkzaam; zo zijn er vier monteurs en een aftersales manager die zeer gespecialiseerd zijn en constant bezig met het onderhouden en repareren van autos. Ook voor APK-keuringen kan men bij Nijendijk goed terecht. Daarnaast worden de monteurs regelmatig bijgeschoold. “Perfecte service en uitstekende kwaliteit staan bij Automobielbedrijf Toyota Nijendijk hoog in het vaandel!”

Automobielbedrijf Toyota Nijendijk bv
Brinkhorst 7
7207 BG Zutphen
T 0575-572020
I www.nijendijk.nl