Ondernemend

Ervaar de rijkdom van luisteren naar je lichaam

Praktijk de Cirkel Rond staat voor het leven. Lichaam en geest kunnen niet zonder elkaar, dat vraagt dat wij goed voor onszelf ‘moeten’ blijven zorgen. Bewust aandacht geven aan jezelf is echter niet altijd vanzelfsprekend. In haar praktijk geeft Anoushka Ebbinge consulten, cursussen, leertrajecten en opleidingen op het gebied van massage, Bach bloesem remedies, Schüssler celzouten en een kennismaking met onze innerlijke familieschilden.

“Ik werk met mensen aan hun zelfontwikkeling en zelfzorg. Want daar begint het allemaal: een preventieve benadering. Hoe is het nu met je? En hoe wil jij gezond oud worden? Zelfzorg bij gezondheid, maar óók bij ziekte of ongezonde lichamelijke en geestelijke gesteldheid?”
Anoushka is haar praktijk in 2006 aan huis gestart en sinds 2016 is de praktijk gevestigd in Heelhuus Gezondheidscentrum in Warnsveld. “Na de opleiding tot ayurvedisch massagetherapeut heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van natuurgeneeskunde en coaching met behulp van de Indiaanse Schilden en leer van onze innerlijke familie, volgens Arienne Klein. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in massage bij kanker. Bij deze massagevorm is de aanraking niet therapeutisch, enkel zacht en ontspannend.
De praktijk is aangesloten bij het landelijke Netwerk van Massage bij Kanker. Doordat de praktijk veel disciplines omvat werk ik samen met een zeer fijne collega, Caroline Lauret. Zij heeft bij mij de opleiding Ayurvedische massage gevolgd en we werken vanuit  dezelfde visie in de praktijk.”

Celzouten: een manier van leven
Spanning, stress, straling, voeding, slaaptekort, verzuring en ook je eigen erfelijke belasting zijn aspecten waar ons lichaam en onze geest aan worden blootgesteld. Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam bouwstoffen (mineralen) nodig. Bij te veel ‘stoorzenders’ ontstaat ‘afval’ dat het lichaam moet verwijderen.
Dat is prima, maar het lichaam heeft ook juist weer veel bouwstoffen nodig om dit te kunnen blijven doen zodat er geen disbalans ontstaat. Soms kan het goed zijn je lichaam een handje te helpen om het lichaam en de cellen te ondersteunen. Dit is mogelijk door het gebruik van celzouten. “Celzouten zijn fijnstoffelijke minerale bouwstoffen die onder andere tekorten kunnen aanvullen op celniveau. Door middel van een intakegesprek en een gezichtsanalyse kan ik herleiden waar een tekort aan mineralen (celzouten) ontstaan is en kan ik adviseren welke celzouten je op dat moment kunnen ondersteunen? Belangrijk is wel om goed te kijken naar het totaalbeeld van een disbalans in het lichaam. Welke factoren en aspecten spelen mee? Daarbij gaat het niet om het aantal milligram dat je inneemt, maar om het totaalbeeld van de disbalans.

“En wat zegt een disbalans? Wat is het verhaal erachter? Aan de hand van jouw levensverhaal kan de vertaling gemaakt worden; welke elementen, welke mineralen bij wijze van spreken overuren maken en dus in een tekort zullen raken. Ik zie mensen veel orthomoleculaire ‘grofstoffelijke’ middelen bijslikken. Maar wat men veelal niet weet is dat het maar de vraag is of deze ‘pillen’ op de juiste plek aankomen. Want wie zegt of jouw darmen dat op kunnen nemen? Dat is het unieke van celzouten. Want deze worden al opgenomen in het mondslijmvlies, dus ze komen gelijk in de bloedbaan terecht en daarmee gelijk op de juiste plek in de juiste cel. Bovendien zijn celzouten lichaamseigen stoffen, dus het lichaam herkent ze en weet eigenlijk gelijk wat te doen! Het lichaam spreekt  zijn/haar eigen taal. Met behulp van de celzouten ga je je lichaam beter begrijpen/verstaan én daardoor ben je in staat om je eigen gezondheid te ondersteunen én preventief aandacht te geven.”

In de praktijk staan zelfzorg en preventie voorop. “Ik wil bewustwording creëren op lichamelijk en mentaal vlak. Juist door goed voor jezelf te zorgen krijgt zowel lichaam als geest zorgvuldige aandacht en kan je zelfhelend vermogen goed functioneren.” Bij de praktijk zijn diverse cursussen of themaweekenden te volgen. “Een weekend is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan rust, bezinning, warmte, aandacht en geeft gelegenheid om jezelf beter te leren kennen, door middel van vrijblijvende activiteiten zoals yoga, wandelingen, creatieve opdrachten etc. Het weekend vindt plaats met een kleine groep mensen op een bijzondere  rust- en zingevende plek.”                                                                                                  

Informatie
Praktijk de Cirkel Rond
De Gaikhorst 2
7231 NB Warnsveld

T. 0575-570658/06-12237824
I.  www.praktijkdecirkelrond.nl 
E. info@praktijkdecirkelrond.nl