Ondernemend

Duizend wijnen met allemaal een eigen karakter

In het fraaie 17-eeuwse pand Ruiter Kortegaerd – in de binnenstad van Zutphen – is Wijnhandel Schaapveld te vinden. Met duizend wijnen in het assortiment, in een ruime en volledig geklimatiseerde omgeving, kan elke klant hier een geschikte wijn vinden. En heb je geen idee wat je wilt schenken bij het ultieme (kerst)diner? Dan helpen de medewerkers je graag. Met diverse nominaties op zak, onder andere als ‘Beste importeur’ en een eerste plaats als ‘Beste wijnwinkel van Nederland’ is Schaapveld een grote speler in de wijnmarkt.

“Alles draait hier om wijn”, vertelt Martijn Scharrenberg. Hij is het gezicht van de winkel. Samen met zijn team wijnspecialisten adviseert hij klanten, laat ze proeven en laat ze vooral wijn beleven. “De eisen aan onze medewerkers zijn hoog, want alleen op die manier kunnen wij onze klanten optimaal adviseren. En of iemand een ‘eenvoudige’ wijn wil of een duurdere variant; voor elk budget is hier een passende wijn te vinden.”

“Een klein familiebedrijf zorgt goed voor zijn medewerkers in het land, vaak familie, en dat komt de kwaliteit van de wijn alleen maar ten goede”

Rechtstreeks van de wijnboeren naar de winkel
Wat opvalt aan Wijnhandel Schaapveld is de binding met de wijnboeren. Direct bij binnenkomst valt een mooie canvas op die de Zuid-Franse familie Teisserenc aan het werk toont bij Domaine de L’Arolle. “Onze wijnen komen direct vanaf de wijnboeren. Er is geen tussenhandel. Veel van onze klanten kennen onze wijnboeren en dat brengt de beleving, de emotie van wijn, nog meer naar boven. Geweldig om al die verhalen te horen van onze klanten. Maar ook van de wijnboeren natuurlijk. Een klein familiebedrijf bijvoorbeeld heeft familie in het veld lopen, waardoor zij vaak zorgvuldiger omgaan met hun gewassen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.”

Wijnen proeven aan de proeftafel
In de winkel is het vooral rond het weekend een gezellige drukte. “Iedereen kan hier altijd komen proeven. Daarvoor staan altijd wijnen klaar, op de proeftafel, die in onze ‘wijnberichten’ worden genoemd. In deze berichten lichten wij wijnen en wijnboeren uit om zo onze klanten te voorzien van het laatste wijnnieuws.”

Klanten kunnen naar de winkel komen om te kijken, proeven en te kopen, maar het is ook mogelijk om via de website een bestelling te plaatsen die vervolgens wordt bezorgd door de bezorgdienst van de winkel. Maar wil je wijn echt beleven in een prachtige setting, neem dan vooral een kijkje in de winkel aan de Pelikaanstraat.

 

 

Pelikaanstraat 4a
7201 DR Zutphen
T 0575 514427
E wijn@schaapveld.nl
W www.schaapveld.nl