Ondernemend

Accumulerende houtkachels slaan warmte 24 uur op

ZUTPHEN – Wilt u genieten van een heerlijk vuur in uw woning, dan bent u bij Wichink Kruit Kachelspeciaalzaak in Zutphen aan het juiste adres. U vindt hier veel verschillende merken en typen haarden, waarbij u geadviseerd wordt over de beste haard voor uw woning.

“Bijna niets is zo fijn als de warmte van een haard. Een vuur is een middelpunt in een woonkamer, brengt de gezinsleden samen om te genieten van het vuur en de gezelligheid hierbij. Vuur is mogelijk in vele verschillende vormen, gestookt op hout, gas, pellets, bio-propaan of elektrisch. Voor elke woonsituatie is er een mogelijkheid.

“In de showroom van Wichink Kruit Kachelspeciaalzaak in Zutphen staan veel houtkachels. Om hier op een goede manier van te genieten zijn er een aantal aandachtspunten. Belangrijk is dat de capaciteit van de haard past bij de woning en leefgewoontes. Elke haard heeft een veilig rookkanaal nodig; hierbij is de uitmonding zeer belangrijk om overlast in de directe omgeving te voorkomen.”

Het is van groot belang dat in een houtkachel alleen droog en schoon hout wordt verbrand. “Hierdoor wordt het meeste rendement uit de houtblokken gehaald. Een houtkachel die voldoet aan de laatste strenge normen, zorgt dat er in combinatie met bovenstaande weinig tot geen overlast plaatsvindt. Heeft u in uw huidige woning een openhaard, dan kunt u hierin een inzethaard plaatsen. Dit zorgt voor een hoger rendement en minder houtverbruik.”

In de showroom van Wichink Kruit Kachelspeciaalzaak laten ze u graag zien hoe u op deze manier uw kachel stookt. Dagelijks branden er diverse houtkachels, waaronder ook accumulerende haarden. “Deze haarden passen erg goed in een nieuwbouwwoning, maar ook in een bestaande woning. Een accumulerende kachel slaat een groot deel van warmte die tijdens de verbranding vrij komt op in speksteen of beton, een klein deel wordt direct via het glas aan de ruimte afgegeven. Er zijn haarden bij die de warmte tot wel 24 uur kunnen opslaan en afgeven. Hierdoor hoeft u dagelijks maar enkele uren te stoken voor een langdurige warmte-afgifte.”

Gaat u wonen in een appartement of wilt u geen rookkanaal in uw woning, dan zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor elektrische haarden. “Komende zomer komen diverse leveranciers met nieuwe modellen, die een elektrische haard steeds realistischer maken, door middel van protectie en hologrammen.”

Wichink Kruit Kachelspeciaalzaak is gevestigd aan Jutlandsestraat 3 in Zutphen, telefoon 0575-517999, e-mail info@kachelswk.nl en website www.kachelswk.nl