Stedendriehoek

Nieuwe vleugel Vrijeschool in gebruik

ZUTPHEN – Vrijeschool Zutphen VO opende vrijdag officieel haar nieuwe vleugel aan de Weerdslag 14A. De aan het bestaande pand aangebouwde vleugel biedt plaats aan achttien nieuwe lokalen en is het eerste tastbare resultaat van de afspraken die zijn vastgelegd in het Masterplan Onderwijshuisvesting Zutphen ‘Onderwijs sterk in verbinding’.

De uitbreiding is nodig omdat het voortgezet vrijeschoolonderwijs in Zutphen de afgelopen jaren flink is gegroeid. Ondanks de nieuwe vleugel lukt het niet om alle leerlingen op één locatie te huisvesten. Nog een aantal jaren zal er naast de locatie aan de Weerdslag ook les gegeven worden op de locatie aan de Dieserstraat. Als gevolg van de voorziene, toekomstige krimp van het leerlingaantal  kunnen op termijn alle leerlingen ondergebracht worden op één locatie aan de Weerdslag.

In april 2017 heeft de Zutphense gemeenteraad het Masterplan Onderwijshuisvesting goedgekeurd. Een jaar later, in april 2018, is de bouw van de nieuwe vleugel gestart en wederom een jaar na dato, in april 2019, is het gebouw opgeleverd. Voor en tijdens de zomervakantie is het gebouw ingericht en met ingang van het nieuwe schooljaar 2019-2020 wordt het in gebruik genomen.