Stedendriehoek

Nieuwe bedrijfsruimtenin oude gasfabriek

ZUTPHEN – Na ruim anderhalf jaar verbouwing gaan in het oude pand van de gasfabriek in 1860, later bekend als Brinkman Niemeijer, aan de IJsselkade/Kuiperstraat twee nieuwe bedrijfsruimten open. De derde bedrijfsruimte is volop in ontwikkeling.

Daarnaast worden twee van de vier luxe appartementen boven deze bedrijfsruimten eind september opgeleverd. Op de IJsselkade 28 is inmiddels het Architectenbureau T.K. Architectuur & Bouwmanagement bv gevestigd, al bijna veertig jaar een vertrouwd gezicht in en om Zutphen. Ton Keijmel heeft als architect al menige voetstap in Zutphen liggen en draait zijn hand niet om voor nieuwbouw, verbouwingen groot of klein, restauraties en bijvoorbeeld splitsingen in appartementsrechten. Als bouwdeskundige wordt hij regelmatig door rechtbanken ingehuurd om problemen op te lossen.

Aan de Kuiperstraat 78 vestigt zich Atelier Carien Engelhard, beeldend kunstenaar, komend van de Mars. Carien heeft daar een prachtige expositieruimte en een werkruimte waar zij verschillende succesvolle cursussen geeft. Carien geeft onder andere de cursus ‘het lichaam als inspiratiebron’, ‘Van 2 naar 3 dimensie’ en een cursus ‘kalligrafie als inspiratiebron’. In de lente van dit jaar heeft Carien nog een grote solo-expositie in Dat Bolwerck gehad.

Het derde bedrijf van Stelder Totaalbouw is in ontwikkeling en wordt gevestigd in de Kuiperstraat 76. Begonnen als schildersbedrijf, heeft Stefan Stelder inmiddels een groei doorgemaakt naar totaalbouw, waarin hij ook bouwkundige werkzaamheden verricht. Grote klussen oppakken kan hij ondertussen ook. Zijn bedrijfsruimte is nog niet helemaal klaar, omdat zijn prioriteit nu bij de appartementen ligt die eind september worden opgeleverd.