Stedendriehoek

Muzikaal afscheid van de zomer

ZUTPHEN – Al meer dan twintig jaar kennen Will Maas, Marlies Claasen en Tom Klein elkaar. Ze stonden samen op grote en kleinere podia, gaven concerten of verzorgden achtergrondmuziek bij evenementen. Op zondag 23 september treedt het trio vanaf 16.00 uur op bij de Driekant Broodfabriek, Lijmerij 23 (achter het station) in Zutphen, in het kader van de Muziek Zomer Middagen. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

“Op de eerste zondag van de herfst nemen we afscheid van een mooie zomer met Braziliaanse Bossanova’s en lekkere jazzmuziek. Maar een teer Nederlandstalig liedje komt ongetwijfeld ook langs”, aldus Marlies.
Will Maas (toetsen/accordeon) is een buitengewoon veelzijdig toetsenist, die in zijn lange loopbaan het podium deelde met onder anderen Marco Borsato, Ilse deLange en Matt Simons. Hij is een veelgevraagd studiomuzikant. Zijn muziek is in documentaires en op cd’s te horen. Daarnaast geeft hij al jaren les aan de Rockacademie in Tilburg, waar hij een nieuwe lichting popmusici klaarstoomt voor een plek op het podium.
Tom Klein (gitaar) kan als geen ander verhalen vertellen in zijn muziek. Hij schrijft veel eigen werk: zowel songs als muziek voor films en documentaires. Ook hij begeleidde in verschillende bezettingen vele (inter)nationale artiesten. Hij werkte onder anderen samen met Robert Long en Thijs van Leer en deed vele projecten met zijn partner Marlies Claasen.
Marlies Claasen (zang) is een verhalenverteller pur sang. Dat doet ze niet alleen als zangeres, maar ook als presentator en voice-over. In de muziek kan ze zichzelf helemaal kwijt. Ze toont kwetsbaarheid en weet daarmee het verhaal te vertellen en mensen te raken. Samen met Tom Klein heeft ze vele muzikale projecten opgezet: onder andere een project met het befaamde Budapest Saxophone quartet. Momenteel speelt Marlies (onder anderen samen met Tom Klein) in een voorstelling over het leven van Leonard Cohen.