Stedendriehoek

Museum toont lokale Uitblinkers

ZUTPHEN – Vanaf deze week is de tentoonstelling Zutphense Uitblinkers te zien in het Stedelijk Museum Zutphen. In de expositie worden bekende (oud)Zutphenaren en Zutphenezen in de spotlights gezet.

Zutphen kent veel Uitblinkers en maakt haar bijnaam ‘Zutphen de rijkste’ helemaal waar. In deze tentoonstelling toont het Stedelijk Museum Zutphen personen die door hun prestaties nationale, of zelfs internationale, bekendheid hebben vergaard. Het zijn uitblinkers op het gebied van de kunsten, design, wetenschap en sport, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied, of als innoverende ondernemer. Bezoekers zullen zich afvragen wat er toch in het Zutphense water zit, zoveel talent komt uit Zutphen.

Samen met de Zutphense bevolking koos het Stedelijk Museum Zutphen 25 Uitblinkers voor een tentoonstelling die inspireert, amuseert, verwondert en aan het denken zet. Van dit bonte gezelschap gaat een grote positiviteit uit. Met trots presenteert het museum de Zutphense helden:Hannah Sophia Bakels, Henk Bouwman, Georges Dérop, Marc Dullaert, Harm Edens, Hans-Jaap Eijerkamp, Gordon Groothedde, Michel Groothedde, Jeroen den Herder, Bas Kosters, Douwe Macaré, Ellio Martina, Jurianne Matter, Edith Meijering, Pjotr, Mirte Roelvink, Bas Steman, Bastiaan, Bob en Willem Sizoo, Nelly van de Velden, Guido Verhoef, Willemijn Voorham, Georg Wessels, Amber Willemztijn, Jolande Withuis en Johannette Zomer.

De tentoonstelling, de bijbehorende publicatie vol verdiepende interviews en een nevenprogramma met presentaties, workshops en andere inspiratiebijeenkomsten laten bezoekers kennismaken met deze boeiende persoonlijkheden en hun prachtige verhalen. Voor het volledige programma, zie de website www.museazutphen.nl