Stedendriehoek

Mundikat Halloweenshow met meer dan 400 katten

ZUTPHEN – Rode, kale, krullende, dikke, hele dunne, mooie, gekke, vreemde maar sowieso de mooiste katten van Europa zijn te bewonderen op alweer de 209e en 210e internationale kattenshows van de vereniging Mundikat. Deze vinden komend weekeinde plaats in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 te Zutphen.

Deze dagen steelt kattenvereniging Mundikat de show. Kattenliefhebbers kijken hun ogen uit tijdens de Halloweenshow in de Hanzehal Zutphen op zaterdag 13 en zondag 14 oktober. Tijdens het weekend zijn weer meer dan 400 katten te bewonderen, tijdens één van de geweldige kattenshows van de Nederlandse FIFé (Féderation Internationale Féline)vereniging Mundikat. Een waanzinnige mogelijkheid om contacten op te doen en kennis te maken met de verschillende kattenrassen.

Struinen en genieten
Al eens een Noorse boskat van dichtbij gezien? Al eens gesmolten door de aanblik van de bluepoint Brits Korthaar? Op zoek naar een nieuwe poezenmand? Of wilt u meer weten over ontwikkelingen op het gebied van kattenvoeding? Dan is het struinen en genieten. En voor als u zelf op zoek bent naar een (nieuw) huisgenootje, maak dan kennis met de grote diversiteit aan katten: van langharige prinsen en prinsessen tot de excentrieke naaktkat, er zijn wel 28 rassen vertegenwoordigd vanuit heel Europa.

Verschillende standhouders
Verschillende standhouders zijn tijdens het evenement weer aanwezig en voorzien u graag van informatie of helpen u graag op weg bij het vinden van de producten waarnaar u op zoek bent. Zo zijn er tal van kraampjes waar u voer, kattenbakvulling, speeltjes, binnen- en buitenrennen en prachtige krabpalen kunt kopen. Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. Vakkundig worden de kleintjes geschminkt tot een kat, een tijger of een leeuw en natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Daarnaast kunnen ze lekker knutselen.

Planning

Na de verplichte veterinaire controle in de vroege ochtend, starten om 9.30 uur de keuringen door een panel van internationale keurmeesters. Hier strijden de verschillende katten per categorie in de verschillende (kleur)groepen. Als de keuringen rond 13.30 uur zijn afgerond, wordt per keurmeester bepaald welke katten in zijn ogen de beste zijn; deze katten worden door de keurmeesters genomineerd voor de spectaculaire best-in-showverkiezing. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur begint deze verkiezing. De beste katten van alle verschillende keurmeesters gaan tegen elkaar op en hieruit worden de beste katten van de dag gekozen. Vervolgens eindigt de dag met die ene grote winnaar.

De openingstijden zijn zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 9.30 tot 17.30 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-, kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,50. Voor meer informatie, zie de website www.mundikat.nl of facebook: https://www.facebook.com/Mundikatshows/