Stedendriehoek

Mooi samenspel orgel en saxofoon

ZUTPHEN – Op zaterdag 21 september om 12.00 uur is er weer een marktconcert in de Walburgiskerk. Het Duo Calytura, bestaande uit de jonge, bevlogen musici Jos Maters (orgel) en Marlon Valk (saxofoon), brengt een gevarieerd programma met muziek van onder anderen Krebs, Telemann en Bach. Afwisselend klinken orgel en saxofoon samen en solo.

Jos Matersstudeert sinds 2015 aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga en heeft diverse masterclasses gevolgd bij gerenommeerde organisten. Hij is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten en de Bethlehemkerk te Hilversum. Marlon Valk is een jonge musicus met een grote liefde voor haar instrument, de saxofoon. Wat begon met een blokfluitles bij de plaatselijke harmonie is uitgelopen tot studeren aan conservatoria in Groningen, Stockholm en Zürich. Marlon heeft haar bachelor in Groningen bij Femke IJlstra cum laude afgesloten. Zij heeft op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland mogen optreden, met onder anderen het Ricciotti Ensemble en haar eigen kwartet: het VLAM saxofoonkwartet. Marlon geeft saxofoonlessen  aan jong en oud.
Zoals altijd zijn de marktconcerten vrij toegankelijk. Er is wel een collecte bij de uitgang. Zie ook de website www.baderorgel.nl.