Stedendriehoek

Modelspoorevenement in Hanzehal

ZUTPHEN – In het weekend van 17 en 18 maart wordt weer het grote Modelspoorevenement gehouden in de Hanzehal. Een gezellige treinenbeurs voor jong en oud. Er zijn beginsetjes te koop voor de beginnende modelbouwer en de gevorderde verzamelaars kunnen hun slag slaan bij de vele standhouders.

Inspiratie kunnen de bezoekers opdoen bij de diverse opgestelde modelspoorbanen. Dit jaar zijn er ook weer diverse hobbyisten die hun kunsten laten zien en ze staan de treinenliefhebbers graag te woord in diverse modelspooreilanden.
Modelspoorbouw is een veelzijdige hobby die op verschillende manieren uitgeoefend wordt. Voor de nostalgische hobbyisten gaat het over vroeger, bijvoorbeeld met stoomlocomotieven. De moderne modelspoorder maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen en dan is de baan vaak computergestuurd. Tijdens deze beurs wordt getoond hoe treinen kunnen worden aangestuurd met telefoon of tablet.

Verloting treinsets
Toch vinden jonge kinderen een eenvoudig baantje waar Thomas de Stoomlocomotief een rondje rijdt, ook nog steeds boeiend. Kinderen kunnen ook onder begeleiding een huisje bouwen of zelf spelen aan een treinbaan. Modelspoorclub de Blokkendoos vindt het belangrijk om ook jongeren enthousiast te maken voor deze prachtige hobby en daarom wordt er geen entree gevraagd voor kinderen tot en met 11 jaar (onder begeleiding). Onder deze leeftijdscategorie worden op zaterdag en zondag twee gratis treinsets en twee treinenklokken verloot.
De openingstijden op beide dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs is €8, – voor iedereen vanaf 12 jaar. Bezoekers kunnen gratis parkeren en de locatie ligt op 7 minuten loopafstand van het station van Zutphen. Kijk voor meer informatie op www.modelspoorbeurszutphen.com of op www.facebook.com/Modelspoorbeurszutphen