Stedendriehoek

Modelspoorevenement in Hanzehal

ZUTPHEN – Op zaterdag 21 en zondag 22 december verzorgt Modelspoorclub de Blokkendoos een modelspoorbeurs in de Hanzehal te Zutphen. “Met deze beurs willen wij weer onze passie tonen aan een groter publiek. Daarnaast willen we graag anderen, vooral jongeren, interesseren voor deze hobby”, aldus de organisatie.

“Tijdens deze beurs besteden wij weer extra aandacht aan zelfbouw-modelspoorbanen, gemaakt door verenigingen en leden. Het publiek kan tijdens dit weekend weer op een vrijblijvende manier kennismaken met de hobby. We mogen gerust stellen dat dit modelspoorweekend inmiddels door zijn enorme creativiteit en zeker ook de gemoedelijkheid een begrip is geworden in zowel binnen- als buitenland. Diverse mensen en verenigingen laten hier hun modelspoorbaan en bouwsels zien, van trein tot trams met een aantal nagebouwde projecten in schaal naar Nederlands en buitenlands voorbeeld. Deze mensen zijn ooit begonnen met een hobby en zijn deze verder uit gaan breiden. In de loop van hun hobbyjaren zijn er steeds mooiere en grotere modelspoorbanen gemaakt. Zo is er onder andere een vereniging uitgenodigd die bestaande huizen en gebouwen compleet namaakt van karton. Niet zomaar, maar tot in de kleinste details op schaal 1:87! Tijdens dit weekend kunnen bezoekers gratis met hun (eigen of gekochte Märklin digitale trein) hun rondjes maken op een uitgelegd sporenplan.” Ook voor de jeugd is er voldoende te beleven.

De beurs in de Hanzehal is opgezet door leden van Modelspoorclub De Blokkendoos. Bezoekers kunnen naast het bezichtigen van treinbanen en -projecten ook hun inkopen doen bij de vele verkopers – het is tevens een grote verkoopbeurs – en de gekochte treinen kunnen weer gratis worden getest bij de treinendokter. Zo zijn nieuwe en gebruikte modeltreinen, onderdelen voor landschapsbouw, boeken, video’s, elektronica en nog veel meer andere zaken te koop. “Zelfs als u thuis ‘nog niets hebt’ en in de Hanzehal door het ‘modelspoorvirus’ wordt aangestoken, kunt u direct een startset aanschaffen.” Alle kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis toeging, mits onder begeleiding. Zij maken kans op een startset. Per dag worden twee treinsets beschikbaar gesteld en verloot.

De openingstijden zijn beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur (om 09.00 uur is het restaurant al open). De Hanzehal is gevestigd aan de Fanny Blankers Koenweg 2 te Zutphen. Entreeprijs: €8,- voor iedereen vanaf 12 jaar (tot en met 11 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene). Voor meer informatie, kijk op http://www.modelspoorbeurszutphen.com of op Facebook https://www.facebook.com/Modelspoorbeurszutphen.