Stedendriehoek

Mevrouw L. Buijs-van Berghem bereikt de leeftijd van 100 jaar

WARNSVELD- Op 19 juli werd mevrouw L. Buijs-van Berghem 100 jaar. Donderdagmiddag bezocht locoburgemeester Mathijs ten Broeke de 100 jarige in Villa de Bouwkamp om haar te feliciteren. Met mevrouw Buijs-van Berghem telt de gemeente Zutphen 5 inwoners die 100 jaar of ouder zijn.

Mevrouw L. Buijs-van Berghem is geboren in Nijmegen op 19 juli 1918. Ze is op 12 augustus 1941 getrouwd met haar man W.J. Buijs. Samen kregen ze vier kinderen; twee dochters en twee zonen. Ze is in 1966 samen met haar man W.J. Buijs in Warnsveld komen wonen. De heer W.J. Buijs was toen net benoemd als inspecteur van het Ministerie van Onderwijs in regio Gelderland. Beiden zijn actief betrokken geweest bij de Protestantse Kerk in Warnsveld. Ook waren beiden actief als bestuurslid van verschillende verenigingen. Na de pensionering van haar man hebben beiden vele reizen ondernomen naar diverse streken en landen. De heer Buijs overleed in 1997 na een kort ziekbed op 81 jarige leeftijd.

Vanaf 2013 woont mevrouw L. Buijs-van Berghem in een eigen appartement met zorg in Woon-en Zorgvoorziening Villa de Bouwkamp in Warnsveld. Dat is vlak bij haar vorige woning, zodat de vele sociale contacten haar ook nu gemakkelijk kunnen blijven bezoeken. Mevrouw L. Buijs-van Berghem heeft 9 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Haar geest is nog scherp voor haar leeftijd. Ze volgt het nieuws op radio en t.v. Ze kan erg genieten van klassieke muziek en van de natuur. Bij een gezamenlijke wandeling in haar rolstoel in de naaste omgeving kan zij erg genieten van bomen en planten. Haar zicht is minder, maar haar kennis over planten is nog opvallend goed. Ze heeft geen recept voor ‘hoe word ik 100 jaar’. Wel is zij al bijna 80 jaar vegetariër. Ze weet dat gezond leven en positief staan in het leven belangrijk zijn om zo oud te mogen worden.

Oudste inwoner is 103 jaar
In de gemeente Zutphen staan op dit moment 5 personen ingeschreven die 100 jaar of ouder zijn. Dit is inclusief mevrouw L. Buijs-van Berghem. Alle 5 personen zijn vrouwen. De oudste persoon is 103 jaar en zij wordt 104 jaar eind augustus 2018. De oudste man is 98 jaar.