Stedendriehoek

Melodie als basisvoor verhalende tekst

ZUTPHEN – Op dinsdag 3 september gaan de wekelijkse jazzconcerten in de gewelvenkelder van Uffie’s aan de Houtmarkt 71 in Zutphen weer van start. Zangeres Sietske Roscam Abbing bijt hierbij het spits af.

Deze voormalig inwoonster van Zutphen vertrok op 19-jarige leeftijd voor haar muziekstudie naar het westen des lands. Met een achtergrond in jazz en een gedeelde passie, het lied, een muziekstuk met tekst, en de zoektocht naar hoe deze elkaar kunnen versterken, ontstond een samenwerking tussen Sietske en pianist Dirk Balthaus. Als bandleiders brachten zij intussen twee albums met eigen werk uit. Elke ontmoeting laat zijn sporen achter in jou en andersom. Deze sporen kunnen betekenisvol zijn en men kan zich eraan hechten of niet. Dit is het overkoepelende thema van hun meest recente album Leaving Traces. De muziek bevindt zich op het snijvlak van moderne jazz en singer-songwriter, waarin melodieën zich door een kleurrijke harmonie weven als basis voor verhalende teksten.

Op deze avond spelen zij hun eigen werk, evenals arrangementen van hun favoriete songs uit het jazzrepertoire in het spectrum van Stevie Wonder tot Joni Mitchell. De avond wordt georganiseerd door musicus Frank Ong-Alok in het kader van It’s Time for Jazz. De aanvang is om 20.30 uur en de toegang is vrij. Donaties zijn welkom.