Stedendriehoek

‘Meer groei toerisme in winter’

ZUTPHEN – Het toerisme in Zutphen is deze zomer gegroeid. Dat leidde al tot ruim tien procent meer verkoop van arrangementen bij de VVV in vergelijking met 2017. Om deze groei ook in de winter te stimuleren heeft Zutphen Promotie het aanbod uitgebreid met een winters arrangement: Winters Dagje Zutphen.

Zutphen heeft in de winter ook veel te bieden met de sfeervolle winkelstraten, gevarieerde musea en talloze monumenten. Dit speciale winterarrangement combineert meerdere activiteiten, die de bezoekers laten kennismaken met de stad. Wie dit dagje boekt, is verzekerd van een gevarieerde en complete dag uit. Je maakt bijvoorbeeld een rondtocht door de stad met een historische paardentram. De gids op de paardentram vertelt onderweg over Zutphen.

Ook staat een beklimming van de Wijnhuistoren op het programma. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de markten en de stad. Hier kan de gids alles over de geschiedenis van de toren en over het carillon vertellen. Boven in de toren is ook een expositie over het carillon ingericht. Tijdens dit winterarrangement kunnen de deelnemers opwarmen met een winterse lunch met snert bij het Volkshuis. Ter afsluiting staan glühwein en warme chocolademelk klaar in de Wijnhuistoren.

Het arrangement Winters Dagje Zutphen kost 22,50 euro per persoon (17,50 euro voor kinderen tot 6 jaar). Het is zowel individueel als voor groepen te reserveren voor 16, 22, 23, 29 en 30 december bij de VVV aan de Houtmarkt info@inzutphen.nl. Paardentramtickets zijn ook los verkrijgbaar bij de VVV. Voor meer informatie: www.inzutphen.nl.