Stedendriehoek

Meer dan 2500 ritten in één jaar

ZUTPHEN – Deze maand is het één jaar geleden dat Jan Terlouw de eerste rit voor AutoMaatje reed. Dat werd uitbundig gevierd door de vrijwillige chauffeurs. In één jaar tijd hebben de zestig chauffeurs al meer dan 2500 ritten gereden. Momenteel zijn er 230 deelnemers en elke dag komen er meer bij. Dagelijks zijn nu gemiddeld acht chauffeurs onderweg om hen uit alle hoeken van de stad naar bestemmingen binnen en buiten Zutphen te rijden. Ook in het weekend.

AutoMaatje is een klantvriendelijke vervoerservice van deur tot deur voor inwoners die minder mobiel zijn. Jong of oud, als vervoer een probleem is, kun je gebruik maken van AutoMaatje. Chauffeurs rijden met hun eigen auto en in hun vrije tijd. Dure investeringen zijn er dus niet. Deelnemers betalen geen inschrijfgeld, maar enkel een onkostenvergoeding van 30 eurocent per kilometer. Vervoer op maat met persoonlijke aandacht.

AutoMaatje Zutphen/Warnsveld is een initiatief van burgerinitiatief Stadsonderneming Zutphen. Namens deze organisatie vertelt Lex Hemelaar: “Inwoners van Zutphen, Warnsveld en Eefde kunnen van maandag tot en met vrijdag ritten aanvragen tussen 10.00 en 14.00 uur op telefoon 0575-234020. Liefst twee dagen van tevoren. Onze coördinatoren regelen een chauffeur en informeren u daarover. De chauffeur staat op de afgesproken dag en tijdstip bij u voor de deur, brengt u naar de gewenste bestemming en weer terug. Wilt u gebruik maken van AutoMaatje of chauffeur worden? Bel met 0575-234020 of stuur een e-mail naar automaatje@stadsondernemingzutphen.nl. Met AutoMaatje zorg je als inwoners zelf voor elkaar en heb je ook nog eens leuke ontmoetingen!”