Stedendriehoek

Marktconcerten weer van start

ZUTPHEN – De populaire serie marktconcerten start dit jaar weer op zaterdag 1 juni om 12.00 uur met een concert door bariton Daniël Hermán Mostert (zie foto) en organist Klaas Stok die het Ahrend- en Baderorgel bespeelt. Op het programma staat muziek van onder anderen Schütz, Bach, Mendelssohn Bartholdy en Dvorák.

Daniël Hermán Mostert (1977, Cluj-Napoca/Roemenië) studeerde klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium. Hij werkt sinds 2010 part-time bij het Groot Omroepkoor en zingt met enige regelmaat bij het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast is hij zeer actief als solist. Klaas Stok is organist van de Walburgiskerk te Zutphen. Hij won verschillende hoofdprijzen op nationale en internationale improvisatie- en interpretatieconcoursen. Hij maakte opnames voor radio, televisie en cd en geeft concerten in binnen- en buitenland. De toegang tot het marktconcert is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

Op zondagmiddag 2 juni is er om 16.00 uur een Evensong in de Walburgiskerk te Zutphen. Medewerking wordt verleend door het New Sion Choir for English Church Music uit Diepenveen onder leiding van Jan van Dijk. De liturg is Joost Baneke en de toegang is vrij, met een collecte bij de uitgang. Voor meer informatie: www.baderorgel.nl