Stedendriehoek

‘Mam, volgens mij heb je écht gewonnen’

ZUTPHEN – Een grote verrassing voor Hilde uit Zutphen. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen. De winnares werd onlangs verrast met het goede nieuws.

Hilde (55) vertelt dolblij: “Mijn zoon kwam binnen met een envelop, toen ik hem open maakte kon ik mijn ogen niet geloven! Ik vroeg mijn zoon het te dubbelchecken. Hij zei: ‘mam, volgens mij heb je écht 10.000 euro gewonnen’. Wat een feest. Geweldig!”

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen de ruim 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2019 ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.