Stedendriehoek

Luisterend oor bij nieuwe korpsleiding

ZUTPHEN – Majoor Jos Kopmels en zijn echtgenote, envoy Lida Kopmels-Lance hebben in juni van dit jaar de leiding van het Leger des Heils Zutphen op zich genomen. Het echtpaar woonde voorheen in Den Helder en verzorgde daar al diensten en werkzaamheden voor het plaatselijke korps.

“Het voortbestaan van het Leger des Heils in Zutphen stond op een laag pitje. Ons is toen gevraagd of wij de leiding in Zutphen op ons wilden nemen. We gingen er een kijkje nemen en waren eigenlijk al meteen verliefd op deze prachtige, historische Hanzestad”, vertelt Lida. Het echtpaar Kopmels heeft de afgelopen maanden al goede contacten gelegd in Zutphen. “Maar we willen de komende periode nog meer gaan organiseren en uitdragen”, licht Jos toe. “Inmiddels worden er weer samenkomsten en diensten gehouden op zondagmorgen om 10.00 uur in de korpszaal aan het Hagepoortplein.” 

Jos en Lida zijn blij dat de kledingwinkel van het Leger des Heils aan de Laarstraat ook weer open is. “De winkel is vernieuwd en gezelliger geworden. Het is onze huiskamer”, zegt Lida. “De mensen kunnen er een kop koffie of thee komen drinken en voor een goed gesprek hebben wij een luisterend oor.” De winkel is op maandag en donderdag open van 13.00 tot 15.30 uur. Voor meer informatie kan men bellen naar 0575-511627.