Stedendriehoek

Literaire frisse neus in historische tuin

WARNSVELD – De historische Overtuin is tijdens het monumentenweekend op 8 en 9 september opengesteld. Alle bezoekers kunnen beide dagen vrij van entree de landschapstuin bezoeken en kunnen niet alleen van de tuin genieten, maar ook van extra activiteiten.

Zo wordt er bij voldoende belangstelling om 14.00 uur een rondleiding gegeven waarin de geschiedenis van huis en tuin belicht worden. Vanaf 14.15 uur presenteren de schrijvers van Shut Up And Write Zutphen een voorleesmiddag. De schrijvers van het schrijfcafé lezen in de tuin voor uit eigen werk. Het publiek bepaalt zelf hoe lang of kort het wil blijven luisteren, de voordrachten duren tot 16.00 uur. Combineer een literaire frisse neus met een wandeling door de tuin en boomgaard en/of geniet van een heerlijke stuk appelgebak met een drankje op het terras.

Om 16.15 uur is als afsluiting op de zaterdag de opening van de nieuwe expositie ‘Gemengd Gevoel’ van Ingrid Zonneveld. Ingrid is een slechtziende, bijna blinde kunstenares, die al ruim 20 jaar mensen, dieren en landschappen schildert. Geraakt door de kleuren, de lichtval, de luchten en de ruimte maakt ze schilderijen van zand, zee en wolken. Grote doeken, grote vlakken, veel blauw en- zoals te verwachten – weinig details. De details die ze wél maakt zijn meestal zelf verzonnen. Ze bedenkt haar eigen wereld, zowel bij landschappen als bij mensen. Haar bomen zijn meestal dun, wolken groot en figuren komen uit haar droomwereld. Uitzondering zijn de portretten, daarbij probeert ze zo natuurgetrouw mogelijk te werken. Ingrid schildert puur vanuit de vreugde van het schilderen. En dat is te zien!

De Overtuin ligt aan de Molenstraat 6 in Warnsveld en is van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kan men terecht op website www.deovertuin.nl, een mail sturen naar info@deovertuin.nl  of bellen met 0575-559989.