Stedendriehoek

Lionsclub zamelt weer koffiepunten in

ZUTPHEN – De maand december is door de Lionsclub Zutphen uitgeroepen tot inzamelmaand van koffiepunten. Dit jaar worden er niet alleen Douwe Egbertspunten ingezameld, maar ook koffiepunten van Perla, het huismerk van Albert Heijn. Elf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelpunt. De opbrengst van de inzamelactie gaat naar de cliënten van de Voedselbank die actief is in de regio Zutphen.

Vorig jaar werden er in het gebied Gorssel, Eefde, Warnsveld, Zutphen, Brummen en Eerbeek maar liefst 1,3 miljoen koffiepunten ingeleverd. De waardepunten worden na de inzamelperiode aangeboden aan koffiebrander Douwe Egberts in Utrecht, die vervolgens gratis pakken koffie beschikbaar stelt. Vorig jaar ontving de Voedselbank in Zutphen 2500 pondspakken biologische koffie en kon een jaar lang – meerdere keren per maand – een pak aan de voedselpakketten toevoegen.

“Wekelijks zijn 150 gezinnen in de regio afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank”, zegt Paul Bombeld van de Lionsclub in Zutphen. “Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelooflijk blij met de ondersteuning van de koffiebrander.”

Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen, wordt opgeroepen deze te deponeren in de actiebussen die overal in de regio zijn neergezet. “We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd”, zegt medeorganisator Hans Jekel van de Lionsclub, “maar de mensen zouden ons extra helpen als de ze punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermelden. Dat scheelt een heleboel telwerk.”

Vanaf deze week staan de bussen in Zutphen bij drogisterij Trekpleister in Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en aan de Polsbroek en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat een bus bij Albert Heijn, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij Jumbo. Op de Veluwe staan inzamelzuilen bij Primera Bosman en Jumbo in Brummen en bij Plus van Tetering in Eerbeek.

De inzamelactie van koffiepunten loopt tot eind december.