Stedendriehoek

Leuke workshops in Museumkidsweek

ZUTPHEN – In de herfstvakantie is het Museumkidsweek in de Musea Zutphen. Het draait dan allemaal om vriendschap. Rondom dit thema worden allerlei kidsactiviteiten georganiseerd. Zo kun je samen met je vrienden en vriendinnen meedoen met de activiteit ‘Een koffer vol kunst’ en je kunt een workshop ‘Schilder je bestie’ volgen.

Van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 oktober kunnen kinderen dagelijks om 13.30 uur meedoen met de activiteit Een koffer vol kunst. Samen met een museumbestie gaan de kinderen op pad in Museum Henriette Polak en ontdekken ze hoe de vriendschap tussen mevrouw Polak en een groep kunstenaars heeft geresulteerd in dit kunstenaarsmuseum. In het koffertje dat ze meekrijgen, zit een vriendschapsboekje vol leuke activiteiten, zoals spelletjes, tekenen en zelf een digitale tentoonstelling maken. Deze activiteit is leuk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Op woensdag 24 oktober is de workshop Schilder je bestie, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Samen met hun beste vriend(in) komen ze naar Museum Henriette Polak en maken ze een schilderij van elkaar. Onder begeleiding van een echte kunstenaar gaan ze eerst het museum in om portretten te bekijken die door de vrienden van Henriette Polak van elkaar gemaakt zijn. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Stap voor stap leren ze een mooi portret schilderen dat ze mee naar huis nemen en kunnen delen als een vriendschapsketting. De workshop is van 15.00 tot 16.30 uur.

Op zaterdag 27 oktober geeft kunstenaar Anita Vermeeren om 13.00 uur een workshop Balpen portret tekenen op een bierviltje voor kinderen vanaf 7 jaar. De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling Onalledaags, waar de mooie en grappige portretten met balpen op bierviltjes van Anita Vermeeren te zien zijn. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met hun eigen ‘balpennekes’. Deze workshop is erg leuk om samen met je beste vriend(in) te doen. Je gaat naar huis met je eigen portret.

De workshops Schilder je bestie en Balpen portret tekenen op een bierviltje kosten beide €7,50, inclusief materiaal. Aanmelden kan via info@museazutphen.nl  of 0575-516878.
Voor meer informatie over de Museumkidsweek en het volledige programma, zie www.museazutphen.nl 

Vind Tikkit
Kinderen kunnen in de Musea Zutphen op zoek naar Tikkit, de mascotte van de Museumkidsweek. Hij zit lekker op zijn plek op een van de leukste spots van het museum. “Kun jij hem vinden? Maak dan een vriendenfoto – met Tikkit of met je beste vriend(in) – en zet hem op de wedstrijdpagina van www.museumkidsweek.nl  en win mooie prijzen.”