Stedendriehoek

Leerlingen Het P@rk skypen met leeftijdsgenootjes in Koriyama

BRUMMEN – Op dinsdag 28 mei skypten leerlingen van groep 6 van Kindcentrum Het P@rk met leeftijdsgenootjes uit de omgeving van de Japanse stad Koriyama. Dit initiatief vloeit voort uit een bezoek die een delegatie van leerkrachten uit Koriyama vorig jaar bracht aan de school aan de Troelstralaan in Brummen. De interesse vanuit Japan voor Kindcentrum Het P@rk komt onder andere door het early-bird concept van de school, waarbij de leerlingen vroegtijdig in aanraking komen met de Engelse taal.

In de afgelopen periode was er al sprake van contacten tussen de leerlingen van Het P@rk en die van de Shiraiwa-school in Koriyama. Zo hebben de leerlingen van Shiraiwa een grote poster gemaakt en de leraren hebben een schooldag in Japan gefilmd. Ook tijdens de Engelse lessen van de leerlingen van groep 5 en 6 van Het P@rk is er volop aandacht voor het thema Japan en wordt er vol enthousiasme post en een filmpje terug gestuurd.

Vandaag was het dus tijd, ondanks de grote afstand en tijdsverschil, om live met elkaar kennis te maken. Dit gebeurde via een skypeverbinding. Onder toeziend oog van burgemeester Alex van Hedel werd de verbinding vanochtend om 9.00 uur gelegd en stelden de kinderen elkaar uiteenlopende vragen. Deze werden vakkundig door de heer Joost Kralt vertaald. Hij komt uit Nederland en werkt al een aantal jaren als medewerker internationale betrekking voor Koriyama. Hij had ervoor gezorgd dat ook burgemeester Shinagawa van Koriyama aanwezig was bij deze skype-ontmoeting.

Marjolin Woudenberg, leerkracht van groep 6 van kindcentrum Het P@rk was erg enthousiast over deze proef. “Het was natuurlijk spannend of de techniek het zou gaan doen. Maar onze kinderen verheugden zich op dit contact. Voor drie kwartier hebben wij Japan even de klas binnen gehaald”. Wat Marjolin betreft is deze uitwisseling zeker voor herhaling vatbaar. “Een mooie en persoonlijke manier voor kinderen om kennis te maken met de wereld buiten Brummen en Nederland en gelijktijdig op een speelse manier te werken aan de Engelse taal”. De contacten met Koriyama zijn een mooie start om de internationalisering op Kindcentrum Het P@rk te vergroten.