Stedendriehoek

Laagdrempelig kennismaken met theater

Op woensdag 10 mei zijn alle 55-plussers uit Zutphen en omstreken welkom om vrijblijvend kennis te maken met improvisatietheater binnen ‘Meesterwerk’, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Muzehof. Er wordt in acht weken onder begeleiding van een professional toegewerkt naar een eindoptreden.

Centraal staat inspiratie opdoen, iets nieuws leren en elkaar ontmoeten. Petra Bennis van Muzehof: “Ouderen zijn enthousiast, dit is al de derde reeks. We zijn blij met de nieuwe locatie, goed bereikbaar en vlakbij de Muzehof.” Dit project is onderdeel van ‘De Derde Helft’. Tijdens De Derde Helft organiseert een sportvereniging in samenwerking met 55-plussers activiteiten in en om het clubhuis of kantine, nu dus ook bij voetbalvereniging AZC.

Om vrijblijvend kennis te kunnen maken met Meesterwerk Theater, wordt in Zutphen een inloopmoment georganiseerd. Woensdag 10 mei van 11.00 tot 12.30 uur zijn geïnteresseerden welkom bij AZC Zutphen aan de Fanny Blankers-Koenweg 8. Tijdens de inloopmomenten kunnen mensen zelf ervaren wat improvisatietheater is. Als dit bevalt kunnen zij zich opgeven om acht weken lang lessen te volgen.

Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst en kan via Petra Bennis van Muzehof, e-mail: p.bennis@muzehof.nl of bel 0575-515350.

Verbonden

Door de theaterlessen worden mensen aan elkaar verbonden. Iedereen kan en mag meedoen, ook zonder theaterervaring. Deelnemers ontmoeten wekelijks een vaste groep en gaan samen aan de slag. Onder begeleiding van een professional wordt de groep klaargestoomd voor een eindoptreden. In Zutphen wordt dit project georganiseerd met ondersteuning van het Ouderenfonds en diverse culturele en maatschappelijke partners zoals Muzehof, Leger de Heils, Perspectief, Buurthuis en AZC Zutphen.