Stedendriehoek

Kunstenaars leggen rode loper uit

ZUTPHEN – “Graag leggen we als Zutphense kunstenaars de rode loper voor je uit op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni. De deelnemende ateliers en galerieën in de historische binnenstad, op de Mars en in De Hoven zijn op deze dagen vrij toegankelijk”, aldus Andrea van der Werff en Alexandra Weinz van Kunstroute De rode draad’ door Zutphen.

“Op 15 juni zijn de ateliers van 14.00 tot 17.00 uur geopend en om 17.30 uur ben je welkom bij de sfeervolle start van de Kunstroute. Het hele weekend kun je volop kunst kijken van 11.00 tot 17.00 uur.”

De vorstelijke opening vindt plaats tussen het Leeuwenhuisje en de Berkelpoort door de Koning en de Koningin van Zutphen (Rijkenhage 1). “Daarna nemen dansers van Mars Bentum je mee naar het hart van de Kunstroute, namelijk de Witte Vleugelvan het Oude Stadhuis, Kerkhof 1A in Zutphen. Hier is van alle 43 deelnemende kunstenaars werk te zien: van schilderijen, mixed-media en beelden tot grafiek, toegepaste kunst en glas. Er is een programmaboekje te verkrijgen met de expositielocaties. Wil je een kunstwerk winnen? Trek aan de rode draad en laat je verrassen. Voor een klein bedrag win je altijd een klein kunstzinnig cadeau of een groot kunstwerk. Niet alleen kijken? Kom naar de extra activiteiten zoals workshops, muzikale optredens, lezingen en nog veel meer. Kijk voor de laatste ontwikkelingen op de website www.kunstconnectiezutphen.nl of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/kunst.inzutphen.”