Stedendriehoek

Kunst in de Hal

BRUMMEN – Tot eind maart is er ‘Kunst in de Hal’ van het gemeentehuis in Brummen. De exposanten zijn Aad van den Bosch (fotografie) en Magda Snijders (keramiek).

In 2003 is Aad gestart met landschapsfotografie. Nadat hij de techniek onder de knie had gekregen, sloot hij zich aan bij diverse fotoclubs. In 2016 is hij lid geworden van Kunstkring Brummen e.o. Naast het fotograferen van landschappen en mensen, heeft Aad zich ontwikkeld in de abstracte fotografie. Zijn inzicht in compositie en kleurenleer helpt om tot sfeervolle en onverwachte beelden te komen. De grafische foto’s in zwart/wit zijn sterk in vormgeving en zeggingskracht. De toeschouwer kan in het vormen- en lijnenspel een eigen fantasie scheppen. De serie ‘Glas Art’ is bij toeval ontstaan. Een kapot gevallen spiegel inspireerde Aad om met de brokstukken te gaan experimenteren. Door een opstelling te maken waarbij het zonlicht met het glas speelde ontstonden abstracte beelden. Aad creëert met verschillende composities een geheel eigen wereld. 

Met haar werk maakt Magda Snijders zichtbaar wat haar triggert, wat haar raakt. Soms zijn dat vormen, soms zijn dat thema’s. Zij heeft gewerkt met onregelmatige vlakken, deze noemt zij kristallen. In die ‘kristallenlijn’ heeft zij schalen, vazen en vrije vormen gemaakt: “Wat is het effect van de hoekige vormen, welk gevoel roepen de hoekige vormen op, welk gevoel wil ik uitdrukken, welke glazuur past daarbij?” Een langere periode werken met bepaalde vormen of zich beperken tot een bepaald thema, leidt bij haar tot verdieping. Zo heeft zij het thema Ouderlijk Huis uitgewerkt: het Verdwenen Huis, het Vrolijke Huis, het Lege Huis. Bij het thema Kwetsbaar heeft zij diverse andere materialen gebruikt: geschept papier, hout en metaal om het proces.  Het werken aan de hand van een thema biedt de mogelijkheid de expressiekracht van de klei en de glazuren te onderzoeken. Het is ook spelen met materialen, ontdekken en daarna beschouwen.

De expositie is te bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 16.30 uur, op vrijdag tot 12.00 uur.